Pepe Escobar: De Geest van Samarkand moet worden aangedreven door de “verantwoordelijke machten” Rusland en China

pepe-escobar:-de-geest-van-samarkand-moet-worden-aangedreven-door-de-“verantwoordelijke-machten”-rusland-en-china

18-09-22 12: 00: 00,

Door Pepe Escobar

De SCO-top van Aziatische mogendheden heeft een routekaart uitgestippeld om de multipolaire wereld te versterken

Te midden van ernstige geopolitieke convulsies is het zeer passend dat de top van de leiders van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) dit jaar in Samarkand werd gehouden, het is al 2 jaar lang het cruciale knooppunt van de zijderoute.500 jaren, was het een cruciaal knooppunt van de Zijderoute.

Toen Alexander de Grote 329 voor Christus. bereikte de toenmalige Sogdische stad Marakanda, die deel uitmaakte van het Achaemenidische Rijk, was hij verbaasd: “Alles wat ik over Samarkand heb gehoord is waar, behalve dat het nog mooier is dan ik me had voorgesteld.”

In een opiniestuk van de Oezbeekse president Shavkat Mirziyoyev dat in de aanloop naar de SCO-top werd gepubliceerd, benadrukt hij dat Samarkand nu “een platform kan worden dat in staat is staten met verschillende prioriteiten op het gebied van buitenlands beleid te verenigen en met elkaar te verzoenen”.

Immers, vanuit het perspectief van de Zijderoute is de wereld historisch gezien “altijd gezien als één en ondeelbaar,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: