Poetin vertelt bondgenoten “geen haast” in Oekraïne en waarschuwt voor “ernstiger” maatregelen

poetin-vertelt-bondgenoten-“geen-haast”-in-oekraine-en-waarschuwt-voor-“ernstiger”-maatregelen

18-09-22 05: 36: 00,

Sputnik via Reuters: De Russische president Vladimir Poetin spreekt vrijdag in Samarkand, Oezbekistan, met de Chinese president Xi Jinping.

Tijdens zijn toespraak tot de top van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) in Oezbekistan op vrijdag werd de Russische president Vladimir Poetin door verslaggevers gevraagd naar het vermeende succesvolle tegenoffensief van Oekraïne in het noordoosten van het land.

Tot verrassing van het publiek zei Poetin dat het Russische leger “geen haast heeft” om zijn campagne in Oekraïne te beëindigen en benadrukte hij dat “het plan niet kan worden gewijzigd” – zonder echter de moeilijkheden te ontkennen die het tegenoffensief zijn troepen heeft opgeleverd. “Onze offensieve operaties in de Donbas zelf stoppen niet. Ze gaan langzaam vooruit … het Russische leger blijft nieuwe gebieden bezetten,” zei Poetin, eraan toevoegend: “We hebben geen haast … er zijn geen veranderingen.”

Westerse regeringen en functionarissen hebben op grote schaal gespeculeerd dat de Russische troepen enorme verliezen hebben geleden.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: