Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plande

schokkend-document:-hoe-de-vs-de-oorlog-en-energiecrisis-in-europa-plande

18-09-22 07:01:00,

De denktank van RAND Corporation, met een enorm personeelsbestand van 1.850 werknemers en een budget van 350 miljoen dollar, heeft officieel tot doel “het beleid en de besluitvorming te verbeteren door middel van onderzoek en analyse”. Het is voornamelijk verbonden met het Amerikaanse ministerie van Defensie en is berucht vanwege haar invloed op de ontwikkeling van militaire en andere strategieën tijdens de Koude Oorlog, schrijft Nyadagbladet.se.

In een door RAND ondertekend document, met als openingskop “Verzwakking van Duitsland, versterking van de VS”, wordt gezegd dat er “dringend behoefte” is aan een toevloed van middelen van buitenaf om de Amerikaanse economie in haar geheel, maar “vooral het banksysteem”, in stand te houden.

“Alleen Europese landen die gebonden zijn aan EU- en NAVO-verplichtingen kunnen ons deze verschaffen zonder aanzienlijke militaire en politieke kosten voor ons.”

Volgens RAND is het belangrijkste obstakel voor deze ambitie de groeiende onafhankelijkheid van Duitsland. Het wijst er onder meer op dat Brexit Duitsland een grotere onafhankelijkheid heeft gegeven en het moeilijker heeft gemaakt voor de Verenigde Staten om de beslissingen van de Europese regeringen te beïnvloeden.

Een belangrijke doelstelling die deze cynische strategie doordrenkt, is met name het vernietigen van de samenwerking tussen Duitsland en Rusland, evenals Frankrijk, dat wordt gezien als de grootste economische en politieke bedreiging voor de Verenigde Staten.

“Als dit scenario wordt uitgevoerd, zal Europa uiteindelijk niet alleen een economische, maar ook een politieke concurrent van de Verenigde Staten worden”, luidt het.

De enige manier: “Beide partijen in oorlog trekken met Oekraïne”

Om deze politieke dreiging de kop in te drukken, wordt een strategisch plan gepresenteerd dat vooral gericht is op het vernietigen van de Duitse economie.

“Het stoppen van Russische leveringen zou een systematische crisis kunnen creëren die verwoestend zou zijn voor de Duitse economie en indirect voor de Europese Unie als geheel”, stelt het, en gelooft dat de sleutel is om de Europese landen in oorlog te trekken.

“De enige mogelijke manier om ervoor te zorgen dat Duitsland Russische energieleveringen afwijst, is beide partijen in het militaire conflict in Oekraïne te betrekken. Onze voortdurende acties in dit land zullen onvermijdelijk leiden tot een militaire reactie van Rusland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: