SCO-top biedt uitzicht op hoop temidden van door VS geleide oorlogswaanzin

sco-top-biedt-uitzicht-op-hoop-temidden-van-door-vs-geleide-oorlogswaanzin

18-09-22 05: 38: 00,

De SCO-top deze week biedt veel welkome hoop op een vreedzamere wereld.

De 22. De top van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) heeft deze week uitdrukkelijk en zonder voorbehoud vreedzaam partnerschap en multilateralisme bevorderd – in schril contrast met het westerse wereldbeeld, dat de facto gericht is op hegemonie en eindeloze conflicten.

De SCO-top, die donderdag en vrijdag werd gehouden, bracht de leiders van 15 landen bijeen in Oezbekistan, dat dit jaar als gastheer optreedt. De locatie, in de oude stad Samarkand, is zeer toepasselijk gekozen. Het is een van de oudste steden van Azië en was een belangrijk knooppunt van de eeuwenoude zijderoutes voor handel en menselijke interactie.

De conferentie gaat echter meer over het heden en de toekomst dan over het legendarische verleden. De Oezbeekse president Shavkat Mirziyoyev prees de gebeurtenis als “de geboorte van een nieuwe fase” in de ontwikkeling van de SCO,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: