Volledig geprikte tiener krijgt hartaanval, ‘verbijsterde’ artsen vinden 2 bloedproppen en verstopte slagader

volledig-geprikte-tiener-krijgt-hartaanval,-‘verbijsterde’-artsen-vinden-2-bloedproppen-en-verstopte-slagader

18-09-22 03:29:00,

Een volledig geprikte tiener uit Tennessee werd vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een zware hartaanval had gekregen tijdens een cross country wedstrijd. De 17-jarige hardloper Gabe Higginbottom deed op 10 september mee aan een wedstrijd in Pensacola toen hij na een wedstrijd zei dat er iets ernstig mis voelde in zijn borst, zei zijn coach Kris Harman. Higginbottom herstelt momenteel in een ziekenhuis in Florida, schrijft Newspunch.com.

“Hij begon te klagen dat zijn borst pijn deed en bleef klagen waarop we naar de trainerstent gingen,” vertelde Harman aan verslaggevers. “Iedereen denkt in eerste instantie dat het de warmte is, het is hitte-uitputting, dus geef hem ijs, maar hij klaagde nog steeds over de pijn in zijn borst.”

Westernjournal.com meldt : Higginbottom “kwam niet meer terug,” plaatste Melissia Reid Guthrie op de Bartlett High School Boys Cross County Facebookpagina

“Na een uur werd hij door enkele vaders en coach naar de medische tent gebracht. Zijn vitale functies waren goed. Uit voorzichtigheid zei de dokter ter plaatse dat hij naar het ziekenhuis moest,” schreef ze.

“In het ziekenhuis waren zijn vitale functies goed, tot het moment dat ze dat niet meer waren. Hij werd toen met zijn moeder per vliegtuig naar Gainesville Florida gebracht voor verdere tests.”

De tiener kreeg een hartaanval, schreef Joe Moore, organisator van een GoFundMe-pagina voor Higginbottom en zijn familie, op de pagina.

“Na het uitvoeren van tests ontdekten ze dat Gabe’s rechterslagader volledig geblokkeerd was,” schreef Moore.

“Artsen voerden een angioplastiek uit om een ballon in te brengen om zijn slagader te openen. Later voerden ze een 3 uur durende operatie uit waarbij twee stents werden ingebracht en twee bloedproppen werden gevonden. Hij herstelt momenteel in Gainesville.”

Harman zei dat de artsen nog steeds met een raadsel zitten.

“Ze proberen uit te zoeken wat de oorzaak is,” zei hij, volgens WREG.

“Het zijn cross country lopers, dus deze jongens zijn slank, in vorm, ze zijn fit en om dan te zien dat er iets mis was, heeft iedereen geschokt.”

Moore zei dat zijn zoon Andrew,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: