Willen jullie de totale deïndustrialisatie?

willen-jullie-de-totale-deindustrialisatie?

18-09-22 06:16:00, Toespraak van Joseph Goebbels in het Sportpalast: “Willen jullie de totale oorlog?” Het is niet alsof de huidige gas- en energiecrisis als een verrassing kwam. Het is nu bijna op de dag af een jaar geleden dat ik regelmatig verslag begon uit te brengen over de gascrisis. Ook al geven de “kwaliteitsmedia” en politici meerdere malen per dag de schuld van “Poetins aanvalsoorlog” voor de ellende, deze leugen wordt geen waarheid. Een jaar geleden explodeerden de gasprijzen al en schoten ze van ongeveer 300 tot 500 dollar per duizend kubieke meter naar meer dan 1000 dollar, schrijft Thomas Röper.

De explosie van de gasprijzen was toen al een direct gevolg van het beleid van de Europese Commissie en haar hervorming van de gasmarkt. De verschuiving van langlopende leveringscontracten met Gazprom, omdat “de markt het het beste kan regelen”, naar de beurshandel heeft gas tot een speculatief object gemaakt en de prijsexplosie veroorzaakt.

Sinds de interventie van Rusland in Oekraïne is de logica van de EU dat zij geen Russisch gas meer wil kopen, maar dat Rusland toch schuldig is aan het gastekort omdat het te weinig gas levert. Je moet maar op het idee komen, en het is zeer verontrustend dat de media dit spelletje meespelen en dat hun lezers niet massaal hun abonnement opzeggen vanwege deze overduidelijke onzin.

De instorting met kennisgeving

De gasprijs in Europa schoot begin maart al omhoog naar meer dan 2.000 dollar per duizend kubieke meter. Dit was een direct gevolg van de eerste sancties van de EU. Een reden voor de prijsexplosie was dat plotseling niets meer voorspelbaar was, niemand wist of ze morgen nog wel hun rekeningen konden betalen bij de Russische banken.

Ook al blijven westerse media en politici Rusland de schuld geven, begin maart konden oorzaak en gevolg worden vastgesteld: de prijsexplosie viel niet samen met de Russische interventie in Oekraïne, maar met de eerste EU-sancties.

En de gevolgen waren ook te voorzien. Ook begin maart had de Russische televisie er al op gewezen. Het was volkomen duidelijk dat energie in Europa onbetaalbaar zou worden. Maar dat was natuurlijk allemaal Russische propaganda. Helaas had de “Russische propaganda” gelijk, bijna alles is uitgekomen zoals al begin maart in Rusland werd voorspeld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: