Winter van onvrede: “Sociale onrust” mogelijk als Europa een koude winter krijgt – IMF

winter-van-onvrede:-“sociale-onrust”-mogelijk-als-europa-een-koude-winter-krijgt-–-imf

18-09-22 08:01:00, Foto ter illustratie, scene uit de dystopische film © Children of Men Europa wordt nu geconfronteerd met de mogelijkheid van “sociale onrust” als het continent dit jaar wordt getroffen door een koude winter, zo heeft het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gewaarschuwd, bericht Breitbart.com.

“Sociale onrust” is nu zeer wel mogelijk in Europa deze winter vanwege de slechte energie- en economische situatie van het continent. Het hoofd van het IMF waarschuwde woensdag dat een koude winter het continent over de rand zou kunnen duwen.

Het is slechts de laatste van vele waarschuwingen dat het continent nu geconfronteerd wordt met maatschappelijke instabiliteit, waarbij commentatoren in Engeland, Frankrijk en Duitsland allemaal de vrees hebben uitgesproken dat het publiek zijn geduld kan verliezen als het de komende maanden zijn huis niet kan verwarmen.

Volgens een bericht van Reuters heeft Kristalina Georgieva, de directrice van het IMF, nu soortgelijke angsten geuit, waarbij de economische deskundige waarschuwt dat de huidige situatie al “verschrikkelijk” is.

“Er is zeker angst voor een recessie in sommige landen, of zelfs als het geen recessie is, dat het deze winter als een recessie zou aanvoelen,” zei de economische deskundige.

“En als moeder natuur besluit niet mee te werken en de winter echt streng is, kan dat leiden tot sociale onrust”, waarschuwde ze.

De Bulgaarse econome merkte op dat het nu aan de Europese Centrale Bank (ECB) is om de gevolgen in goede banen te leiden, nu de Europese Unie actie moet ondernemen om de welig tierende inflatie te bestrijden en tegelijkertijd “de noodzaak om de economie draaiende te houden” voor ogen moet houden.

De IMF-leidinggevende is de laatste van vele ambtenaren die waarschuwen dat Europa momenteel een barre winter tegemoet gaat, die gevuld zou kunnen zijn met instabiliteit en sociale onrust als het grote publiek in de steek wordt gelaten door energie- en economische problemen als gevolg van het klimaatbeleid en de oorlog in Oekraïne.

Zo heeft de Franse president Emmanuel Macron zijn bevolking nu herhaaldelijk opgeroepen kalm en coöperatief te blijven nu het land wat hij noemt het “einde van de overvloed” nadert, waarbij het staatshoofd benadrukt hoe belangrijk het is dat de burgers meegaand blijven terwijl hij zijn verschillende groene en sociale agenda’s blijft doordrukken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: