Zweden heeft het laagste sterftecijfer van Europa

zweden-heeft-het-laagste-sterftecijfer-van-europa

18-09-22 09: 57: 00,

Zweden werd aan het begin van de pandemie als waarschuwend voorbeeld genoemd en de kritiek op de ineenstorting van de ouderenzorg was scherp. Toch is het oversterftecijfer sinds januari 2021 het laagste in de EU. Hoe past dit in elkaar – en wat betekent het?

Bijna 20.000 Zweden zijn gestorven aan covid-19. 17.700 van hen waren meer dan 70 jaar oud, velen van hen besmet in een van de honderden verpleeghuizen waar de infectie in het voorjaar welig tierde 2020.

De Corona-commissie concludeerde in haar eerste tussentijdse verslag dat Zweden had nagelaten de zwakste ouderen te beschermen.

De Zweedse aanpak, die veel zachter is dan die van een groot deel van de rest van de wereld, is in de internationale media een “gok” genoemd. Op het gebied van oversterfte – een maatstaf voor het aantal mensen dat in een bepaalde periode overlijdt in vergelijking met het gemiddelde van de voorgaande vier jaar – week Zweden al vroeg af van zijn buurlanden.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: