De geopolitiek van Russisch/Sovjet herstelbetalingen aan Polen

de-geopolitiek-van-russisch/sovjet-herstelbetalingen-aan-polen

19-09-22 10: 05: 00,

De kwestie van Russische/Sovjet-herstelbetalingen aan Polen is veel meer ingegeven door Warschau’s grootse strategische plannen om zijn lang verloren gegane rol als grote mogendheid te doen herleven dan door de historische rechtvaardigheid die aan deze zorg ten grondslag zou liggen. Het is een slimme manier voor deze opkomende regionale leider om zijn geplande invloed uit te breiden ten koste van Rusland en Duitsland, die op hun beurt ruimte zouden maken voor zijn opkomst in hun plaats, om de ontstane leemte op te vullen.

Het Poolse parlement (Sejm) heeft zojuist een resolutie aangenomen waarin herstelbetalingen van Duitsland worden geëist voor de vernietiging van zijn land door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarvan de auteur de geopolitieke achtergrond heeft geanalyseerd in een eerder bericht, dat u hier kunt lezen. Dit artikel richt zich op de aanvullende vraag naar Russische herstelbetalingen voor de militaire interventie van de USSR in de Tweede Poolse Republiek. Het begon op 17. September 1939, twee en een halve week na de nazi-invasie,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: