De koningin en haar nalatenschap: het 21e-eeuwse Groot-Brittannië zag er nog nooit zo middeleeuws uit

de-koningin-en-haar-nalatenschap:-het-21e-eeuwse-groot-brittannie-zag-er-nog-nooit-zo-middeleeuws-uit

19-09-22 01: 05: 00,

Iedereen in het Verenigd Koninkrijk die dacht in een representatieve democratie te leven – een democratie waarin leiders worden gekozen en verantwoording afleggen aan het volk – zal de komende dagen en weken ruw worden wakker geschud.

Televisieprogramma’s zijn overboord gegooid. Presentatoren moeten zwart dragen en zachtjes spreken. De voorpagina’s zijn altijd somber. De Britse media spreken met één respectvolle stem over de koningin en haar onaantastbare erfenis.

Er is geen links of rechts meer in Westminster. De Conservatieven, de Liberale Democraten en de Labour Party hebben de politiek opzij gezet om samen te rouwen . Zelfs de Schotse nationalisten – die zich zogenaamd willen bevrijden van het juk van de eeuwenlange Engelse overheersing onder leiding van de monarch – lijken in uitbundige rouw.

De dringende problemen van de wereld – van de oorlog in Europa tot de dreigende klimaatramp – zijn niet meer interessant of belangrijk.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: