De westerse civilisatie is in haar laatste jaren

de-westerse-civilisatie-is-in-haar-laatste-jaren

19-09-22 01:40:00,

Misschien hebben andere civilisaties zichzelf vernietigd, maar het is zeker dat de westerse wereld zichzelf heeft vernietigd. Andere civilisaties hebben misschien een bedreiging onderschat, of een militaire blunder gemaakt, of zoals Cartage een machtiger vijand tegen zich in het harnas jaagde. Maar de westerse wereld is de eerste in de geschiedenis die, ondanks haar dominante economische en militaire macht, zichzelf heeft ontmanteld, schrijft Paul Craig Roberts.

Overal waar men in de westerse wereld kijkt, hebben regeringen, intellectuele en professionele elites en media vanaf de jaren zestig de westerse beschaving onophoudelijk gedemoniseerd. (En ja, er zijn oudere wortels. De Frankfurter Schule “mars door de instellingen” migreerde in de jaren 1930 naar de Columbia Universiteit). Blanke liberalen dachten dat dit de manier was om de samenleving te hervormen, maar het waren waanideeën. Het is de manier om de maatschappij te deconstrueren, en dat is wat ze hebben bereikt.

Onderwijs, media, Hollywood en blanke liberale politici zijn wapens die worden ingezet tegen de blanke samenleving. Zij hebben voor alle generaties na de mijne een beeld geschetst van de westerse beschaving als een racistische onderdrukker van alle andere volkeren – gekleurde mensen, mensen die niet heteroseksueel zijn, mensen die niet zeker zijn van hun geslacht, en vrouwen. Feministen, activisten voor de rechten van minderheden, lesbische en homoseksuele activisten, transgenderrechtenactivisten, samen met de neoconservatieven die pleiten voor Amerikaanse oorlogen in het belang van Israël, zijn al 60 jaar de dominante krachten in de westerse wereld. De demonisering van de westerse beschaving als kolonialistisch, imperialistisch en racistisch is geïnstitutionaliseerd in universiteiten, openbare scholen, films, literatuur, kunst en in het 1619 Project van de New York Times. Standbeelden en gedenktekens zijn vernietigd, museumcollecties verwijderd en boeken verboden.

Naarmate de universitaire klassen in de blanke landen diverser worden, komt de cultuur, geschiedenis en literatuur van de landen onder vuur te liggen als zijnde niet representatief. Shakespeare is bijvoorbeeld niet langer een vereiste voor studenten Engels. Zeven jaar geleden meldde de American Council of Trustees and Alumni dat slechts 4 van de 52 beste Amerikaanse universiteiten kennis van Shakespeare vereisen voor een Engelse afstudeerrichting. In plaats van Shakespeare’s centrale plaats in de ontwikkeling van de Engelse literatuur, geven universiteiten cursussen over vampiers, cyborgs en populaire films en tv-shows. Het opgeven van Engelse literatuur, zelfs door universitaire Engelse afdelingen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: