Het einde van goedkoop voedsel

het-einde-van-goedkoop-voedsel

19-09-22 05: 43: 00,

De wereldwijde voedselproductie is afhankelijk van bodem en regen. Robots veranderen daar niets aan.

Van alle moderne wonderen is de ongelooflijke overvloed aan goedkoop voedsel in de VS en andere ontwikkelde landen het minst gewaardeerd. Het tijdperk van goedkoop voedsel loopt ten einde, om een aantal elkaar versterkende redenen.

We zijn zo afhankelijk geworden van industriële landbouw op diesel dat we vergeten zijn dat “alle kleine beetjes helpen” bij de voedselproductie – zelfs kleine achtertuinen/kassen kunnen aanzienlijke hoeveelheden voedsel en voldoening opleveren.

Vrijwel elk gematigd terroir/microklimaat is geschikt voor het kweken van sommige planten, kruiden, bomen en dieren. (Terroir omvat alles waaruit een bepaalde plaats bestaat: de grondsoort, de klimaatvariaties, het zonlicht, de bacteriën in de bodem, gewoon alles).

We zijn vergeten dat steden vroeger een groot deel van het voedsel verbouwden dat door de inwoners binnen de stadsgrenzen werd geconsumeerd.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: