NachDenkSeiten:ㅤ “Ik blijf dezelfde Guérot”

nachdenkseiten:ㅤ-“ik-blijf-dezelfde-guerot”

19-09-22 10: 21: 00,

De publieke omroep NDR heeft haar jury voor de NDR Cultuur Non-Fictie Prijs 2022 met één jurylid, de politicologe Ulrike Guérot, verminderd. Wat doet het met je als een enthousiaste uitnodiging wordt gevolgd door een uitnodiging die nauwelijks dunner kan zijn? Dit gedrag moet zeker iets te maken hebben met het verschijnsel Guérot, met haar eerlijkheid om de dingen bij de naam te noemen, met haar geschriften, met haar eisen, zoals die dat het doel van alle Corona-maatregelen het einde van alle maatregelen moet zijn, dat wil zeggen met een aanhoudend ongemak dat gewoon “ongewenst” wordt verklaard. Ulrike Guérot was te gast bij NDS-oprichter Albrecht Müller tijdens het uitverkochte Pleisweiler Gespräch van de NachDenkSeiten in de zomer. Het was niet meer dan normaal dat de NachDenkSeiten Ulrike Guérot vroegen hoe het haar verging in de turbulente dagen rond de NDR-zaak. Frank Blenz raakte via internet met haar in gesprek.

De NDR annulering

De aanleiding voor het gesprek was een posting van Guérot op haar Facebookpagina, het is een e-mail van de NDR over de daaropvolgende annulering van haar lidmaatschap van de jury voor de NDR non-fictieprijs 2022:

Wie beslist eigenlijk over de “geborgde waardencanon”?

Ik ben gisteren uit de jury van de NDR Non-Fictie Boekenprijs gezet met de volgende e-mail (die eerder zeer verheugd was dat ik de verkiezing in de jury had geaccepteerd).

Hier is de e-mail:

“Geachte Prof. Dr. Guérot,

na de publicatie gisteren van de samenstelling van de jury van de NDR Non-Fictie Boekenprijs van dit jaar, heb ik talrijke telefoontjes en vragen gekregen over uw deelname aan de jury.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: