NachDenkSeiten:ㅤBrieven aan de redactie over “Tegenslagen voor de Russen vergroten het gevaar van een “grote oorlog””

nachdenkseiten:ㅤbrieven-aan-de-redactie-over-“tegenslagen-voor-de-russen-vergroten-het-gevaar-van-een-“grote-oorlog””

19-09-22 09: 19: 00,

Tobias Riegel bespreekt in dit artikel de huidige successen van het Oekraïense leger. Dit zou het gevaar van een uitbreiding van het conflict met zich meebrengen. De huidige vreugde onder veel Duitse politici en journalisten over de Oekraïense succesverhalen is “daarom bizar en onverantwoordelijk”. Het Duitse beleid ten aanzien van Rusland is “zelfdestructief” en de officieel verklaarde doelstellingen kunnen er niet mee worden bereikt. Dit beleid kon dus niet worden gerechtvaardigd door de Russische oorlog. Het debat over Duitse wapenleveranties, dat nu “massaal is aangewakkerd” vanwege de territoriale winst van Oekraïne, is hypocriet. Dit kan “het conflict levend houden”, “mogelijk jarenlang”. Bedankt voor de interessante brieven. Christian Reimann heeft een selectie van de brieven aan de redactie voor u samengesteld.

1. Brief aan de redacteur

Geachte heer Riegel,

het Oekraïense leger heeft samen met zijn rechtse milities de laatste heroveringen van voorheen door Rusland bezette gebieden niet alleen dankzij massale westerse wapenleveranties gerealiseerd, maar niet in de laatste plaats dankzij de steun van een leger van westerse adviseurs, trainers en inlichtingendiensten, zoals men in het dagelijkse nieuws onomwonden kan vernemen en waarop vooral de VS en Groot-Brittannië prat gaan. Zonder deze grootschalige militaire steun had Oekraïne volgens mij al in de eerste dagen van de oorlog moeten capituleren, en had veel bloedvergieten voorkomen kunnen worden.

Een redelijk rationeel mens zou zich moeten afvragen wat de VS (in hun geval 8000 km van hun grondgebied) en, op veilige afstand, ook GB in Oekraïne te zoeken hebben? Wanneer de FAZ opnieuw schrijft over de “agressor” in verband met Rusland, zonder vermelding

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: