Viruswaarheid:ㅤDe ziekte van Lyme – nieuw verdienmodel voor big farma

viruswaarheid:ㅤde-ziekte-van-lyme-–-nieuw-verdienmodel-voor-big-farma

19-09-22 06:00:00,

Door Dolf van Wijk

Dit artikel verscheen eerder in De Andere Krant 10-17 september

Het RIVM waarschuwt dat het aantal gevallen van Lyme snel toeneemt.(1) De media haken in op deze nieuwe angstcampagne. Gelukkig heeft Pfizer een vaccin in de maak en wil dit gaan testen. Waar kennen we dit scenario van?

Een week geleden bezocht een goede bekende haar huisarts voor controle. Ze kwam er behoorlijk ontdaan vandaan. Niet vanwege de controle, maar vanwege een voorlichtingsfilmpje (2) dat werd vertoond in de wachtkamer. Het ging over de ziekte van Lyme dat in thrillerstijl duidelijk maakte hoe gevaarlijk het is om in het bos te lopen. Een groot onzichtbaar gevaar loert overal, blijf op de paden en draag beschermende kledij. Veel shots van onbezorgd spelende kinderen die onwetend bedreigd worden door het nieuwe gevaar. Kinderen als symbolen van onschuld doen het altijd goed in emo-angstcampagne’s.

Ik keek niet echt op van de overdreven angstpropaganda. We kennen dat inmiddels van de zogenaamde klimaatdreiging, de biodiversiteitsdreiging en natuurlijk de coronahysterie die de afgelopen 2 ½ jaar een hoogtepunt in angstporno bereikte. Wél vroeg ik me af waarom ineens over de ziekte van Lyme? 

RIVM: gevaarlijke ziekte

Op internet bleek er meer te vinden. Een pagina over de tekenbeet van het RIVM bijvoorbeeld, dat recent, op 25 juli 2022, nog gewijzigd werd. Toevallig? In de filmpjes is de ziekte van Lyme ook ‘gevaarlijk’ en ‘neemt het aantal gevallen snel toe’.

 » Lees verder op Viruswaarheid

%d bloggers liken dit: