Zelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in “een groot Israël”

zelensky-en-navo-plannen-om-naoorlogs-oekraine-te-veranderen-in-“een-groot-israel”

19-09-22 11:59:00,

De door de NAVO gesteunde Atlantische Raad heeft de apartheidsstaat Israël voorgesteld als blauwdruk voor een hypergemilitariseerd Oekraïne. Het document is opgesteld door Obama’s voormalige ambassadeur in Tel Aviv, nu een Israëlische spionagetechnologieconsultant, schrijft Alexander Rubinstein.

Slechts veertig dagen nadat de Russische militaire campagne in Oekraïne begon, vertelde de Oekraïense president Vlodymyr Zelensky aan verslaggevers dat zijn land in de toekomst zou zijn als “een groot Israël”. De volgende dag publiceerde een van Israëls topprominenten in de Democratische Partij een opiniestuk in de officiële denktank van de NAVO waarin hij onderzocht hoe dat zou kunnen worden uitgevoerd.

Zelensky deed zijn voorspelling toen hij op 5 april verslaggevers toesprak en het idee verwierp dat Kiev neutraal zou blijven in toekomstige conflicten tussen de NAVO, de Europese Unie en Rusland. Volgens Zelensky zal zijn land nooit zijn zoals Zwitserland (dat toevallig zijn traditie van neutraliteit uit het Napoleontische tijdperk heeft opgegeven door Rusland te sanctioneren als reactie op de invasie van februari).

“We kunnen niet spreken over het ‘Zwitserland van de toekomst’,” liet de president aan verslaggevers weten. “Maar we zullen zeker een ‘groot Israël’ worden met een eigen gezicht.”

Voor degenen die zich afvragen hoe een “groot Israël” er eigenlijk uit zou zien, werkte Zelensky snel zijn verontrustende profetie uit.

“Het zal ons niet verbazen dat we in alle instellingen, supermarkten, bioscopen vertegenwoordigers van de strijdkrachten of de nationale garde zullen hebben – er zullen mensen met wapens zijn,” zei de Oekraïense president, die zijn burgers een somber bestaan voorspelde. “Ik weet zeker dat onze veiligheidskwestie de komende tien jaar nummer één zal zijn.”

Hoewel het webbericht was gebaseerd op commentaar van Zelensky aan verslaggevers, heeft het kantoor van de president op mysterieuze wijze een deel van zijn opmerkingen geschrapt, waarin hij verklaarde dat een toekomstig Oekraïne niet “absoluut liberaal, Europees” zou zijn. In plaats daarvan benadrukte het bericht, samen met zijn visie op een zwaar gemilitariseerd Oekraïne, Zelensky’s bereidheid om “morgen al” toe te treden tot de NAVO.

Voor de machthebbers van de NAVO was Zelensky’s aangekondigde bereidheid om toe te treden tot het militaire bondgenootschap misschien wel het minst opmerkelijke aspect van zijn verklaring.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: