Zullen het Westen en de NAVO wakker worden van wat er gebeurd is op de bijeenkomst van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie?

zullen-het-westen-en-de-navo-wakker-worden-van-wat-er-gebeurd-is-op-de-bijeenkomst-van-de-shanghai-samenwerkingsorganisatie?

19-09-22 03:41:00,

Ik weet zeker dat de meeste westerlingen geen idee hebben van wat er deze week is gebeurd tijdens de bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization (SCO). Het is een klaroengeschal, een uitdagende verklaring dat de landen, die meer dan de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen, zich niet langer zullen onderwerpen aan de Verenigde Staten. Tot de deelnemers behoorden Rusland, China, India, Turkije, Iran, Pakistan, Egypte en Saoedi-Arabië, schrijft Larry Johnson.

Vooral de toespraken van Vladimir Poetin uit Rusland en Xi Jinping uit China zijn opmerkelijk. Beide landen hebben de Verenigde Staten laten weten dat de Verenigde Staten en de NAVO als sponsor van terrorisme zullen worden behandeld omdat zij wapens leveren aan Oekraïne die worden gebruikt om burgerdoelen aan te vallen. U kunt mij beschuldigen van overdrijving omdat Poetin noch Xi de Verenigde Staten of de NAVO bij naam noemen. Maar de acties van de NAVO-bondgenoten in Oekraïne worden door zowel Rusland als China gezien als terreurdaden. Ik geef hieronder de belangrijkste gedeelten van elke toespraak weer.

Rusland en China laten het westen ook weten dat Iran niet langer als een paria-staat zal worden behandeld. Iran wordt door zowel Poetin als Xi nadrukkelijk verwelkomd als lid van de SCO. Dit betekent dat Iran voortaan zaken zal doen met alle leden van de SCO onder de noemer van een nieuwe financiële orde die wordt georganiseerd door Rusland, China, India en Brazilië.

Dit is ongetwijfeld schokkend nieuws voor de westerse bondgenoten. Zij hebben de luxe genoten van de dominantie van de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt. Het was de gouden regel op het werk: wie goud heeft, maakt de regels. De Verenigde Staten staan voor een dilemma omdat zij aandringen op internationale sancties tegen elk land of elke leider die weigert de lijn van Washington te volgen.

China en Rusland beseffen en bevestigen nu dat de Verenigde Staten niet langer een betrouwbare partner zijn. Zij zien de Verenigde Staten als een nukkig kind met driftbuien in het verleden anderen te dwingen tot het uitvoeren slechte beslissingen en ondoordachte, dwaze buitenlandse militaire operaties.

Het belangrijkste, maar niet gezegd, is dat de leiders van de SCO beseffen dat Washington geen leider heeft. Biden is een demente clown. Poetin demonstreerde dit in zijn persconferentie. Hij had geen podium om op te leunen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: