Australië gaat ontkenning van klimaatverandering behandelen als ‘geestelijke stoornis’

australie-gaat-ontkenning-van-klimaatverandering-behandelen-als-‘geestelijke-stoornis’

20-09-22 05: 39: 00,

Mensen die de door de mens veroorzaakte klimaatverandering in Australië in twijfel trekken, worden nu als “geestesziek” beschouwd, heeft een team van psychologen verklaard.

De onderzoekers, van de Universiteit van de Sunshine Coast, waren op zoek naar een verklaring waarom zoveel mensen “de realiteit van klimaatverandering, de oorzaken en gevolgen ervan, en de noodzaak van corrigerende maatregelen blijven ontkennen”, zoals ze het uitdrukten.

Thenewamerican.com meldt: De auteurs van de studie – Breanna Fraser, Patrick Nunn en Rachael Sharman – wilden te weten komen waarom klimaatsceptici denken zoals ze doen, buiten wat zij socio-demografische en waardefactoren noemen. In plaats daarvan werd voorgesteld te kijken naar de psychologische factoren die een rol spelen bij de scepsis ten aanzien van klimaatverandering. De studie vroeg 390 Australische deelnemers waarom ze weigeren het verhaal over klimaatverandering te geloven.

“Met behulp van verschillende methoden onderzocht deze studie

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: