De SCO-top en de noodzaak van een nieuwe mondiale veiligheidsarchitectuur

de-sco-top-en-de-noodzaak-van-een-nieuwe-mondiale-veiligheidsarchitectuur

20-09-22 12: 59: 00,

Tijdens een ontmoeting tussen Poetin en Xi op de recente top van de Shanghai Organisatie in Samarkand, bevestigde de Chinese leider opnieuw zijn begrip van zowel het historische moment dat nu de wereld vormgeeft als de vitale rol die Rusland en China volgens hem moeten spelen om de mensheid door deze storm te loodsen zeggend:

“Beste president Poetin, mijn oude vriend. Ik ben zeer verheugd u weer te ontmoeten. In het licht van de enorme veranderingen van onze tijd op een wereldwijde schaal die zijn weerga in de geschiedenis niet kent, staan wij samen met onze Russische collega’s klaar om een voorbeeld te stellen van een verantwoordelijke wereldmacht.”

De bijeenkomst was bijzonder strategisch omdat het de eerste bijeenkomst van deze aard was met Iran als volwaardig lid en Wit-Rusland op het snelle spoor om op korte termijn toe te treden, samen met andere staten zoals de VAE, Bahrein, Myanmar, Koeweit en de Malediven. Het is overduidelijk dat de fundamenten voor een nieuwe alternatieve veiligheidsarchitectuur online komen, die ook een vitale financiële component omvat, hetgeen wellicht de reden is waarom ook het vuurtje werd aangestoken met bloedige confrontaties van Azerbeidzjan tegen SCO-lid Armenië en ook tussen Kirgizië en Tadzjikistan (beide SCO-leden die onderdak bieden aan Russische bases en Chinese vitale infrastructuur in verband met het BRI). Hoewel nog niet alle details bekend zijn over de brandstichters die deze branden aansteken, rieken de timing en het karakter van de conflicten naar Anglo-Intelligence operaties.

Het gemeenschappelijke thema in de discussies van de SCO-top en de bredere multipolaire alliantie is gevormd rond het algemeen belang,

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: