Deze week in het nieuwe normaal #46

deze-week-in-het-nieuwe-normaal-#46

20-09-22 10: 14: 00, 1. Insecten op het schoolmenu

Vorige week werd aangekondigd dat meer dan 1000 overheidsscholen in Australië “milieuvriendelijke” snacks in hun cafetaria’s gaan invoeren. “Milieuvriendelijk” betekent in dit geval “gemaakt van insecten”.

Heel weinig media zeggen iets anders dan “dit is geweldig”, of een variatie daarop. KidsNews.au schrijft over hoe veel gezonder de snacks zijn dan gewone chips, en wijst erop hoe weinig broeikasgassen er vrijkomen door het kweken van krekels in plaats van vee.

“Australian News” plaatste zelfs een leuk filmpje waarin kinderen de snacks eten en lachen terwijl ze worden gehersenspoeld door een volwassene die beter zou moeten weten:

Rechtstreeks naar de video:

Is dat niet leuk?

2. Energierantsoenering op komst

Gisteren nog heeft de EU-Commissie een verslag en een reeks aanbevelingen gepubliceerd over de aanpak van de “energiecrisis”, nadat Ursula von der Leyen ongeveer een week lang de basis daarvoor had gelegd:

Om de energierekening van de Europeanen te verlagen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: