Duurzame schuldslavernij – Whitney Webb, Iain Davis

duurzame-schuldslavernij-–-whitney-webb,-iain-davis

20-09-22 01: 00: 00,

In deze eerste aflevering van een nieuwe serie onderzoeken Iain Davis en Whitney Webb hoe de “duurzame ontwikkeling” SDG’s van de Verenigde Naties niet de “duurzaamheid” bevorderen zoals de meeste mensen die begrijpen, en in plaats daarvan hetzelfde schuldimperialisme gebruiken dat het Anglo-Amerikaanse imperium al lang gebruikt om landen te strikken in een nieuw, even roofzuchtig systeem van globaal financieel beheer.

De VN-agenda voor duurzame ontwikkeling 2030 wordt aangeprezen als een “gedeelde blauwdruk voor vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst” . Centraal in deze agenda staan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Veel van deze doelen klinken mooi in theorie en schetsen een beeld van een opkomende wereldwijde utopie – zoals geen armoede, geen honger in de wereld en minder ongelijkheid. Maar zoals zo vaak het geval is, staan achter de meeste – zo niet alle – SDG’s in feite beleidsmaatregelen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: