Dwergen in Brussel, energiereuzen in Moskou: Orban zegt duidelijk wat hij van sancties vindt

dwergen-in-brussel,-energiereuzen-in-moskou:-orban-zegt-duidelijk-wat-hij-van-sancties-vindt

20-09-22 10:01:00,

De toch al enigszins gespannen betrekkingen tussen Boedapest en Brussel zullen hiermee waarschijnlijk niet veel beter worden: de Hongaarse premier Viktor Orban uit opnieuw kritiek op de EU-leiding – het is absurd dat “dwergen een energiereus onder druk willen zetten met sancties”.

De gasreserves van Hongarije zijn vol (de reserves van Oostenrijk staan op 20%), Boedapest heeft extra leveringsgaranties bedongen bij Gazprom en de benzineprijs voor Hongaarse burgers is verlaagd tot 1,18 euro per liter, schrijft Exxpress.at.

Tegen deze achtergrond gaat premier Viktor Orban opnieuw tekeer tegen de sancties, waarvan hij de zin duidelijk betwijfelt. Tijdens een bezoek aan Servië, waar hij een medaille kreeg uitgereikt door president Aleksandar Vučić, zei Orban: “De sterkere leggen sancties op aan de zwakkere. Maar als je naar de energiesector kijkt, zie je dat we nu dwergen zijn die sancties opleggen aan een energiereus.”

Meerderheid is reeds nu al voor beëindiging sancties

Ook in Oostenrijk groeit het verzet tegen de EU-sancties, die weliswaar schadelijk zijn voor Rusland, maar ook het eigen land zwaar belasten met enorme inflatiegolven. De in Brussel besloten en door Commissievoorzitter Ursula von der Leyen fel verdedigde sancties tegen Rusland worden door veel Oostenrijkers al negatief beoordeeld: 52% van de respondenten is reeds nu al voor een onmiddellijke beëindiging van de EU-sancties in de huidige studie van het instituut voor opinieonderzoek INSA (1000 respondenten online, op basis van telefonische enquêtes, periode 5 tot 8 september).

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderd

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: