NachDenkSeiten:ㅤHabeck’s heffingsfiasco

nachdenkseiten:ㅤhabeck’s-heffingsfiasco

20-09-22: 43: 00,

De gasheffing ligt in puin. Eigenlijk zouden de eerste betalingen van de heffing aan de gasimporteurs deze dagen binnenkomen, maar volgens de media heeft minister Habeck van Economische Zaken de start van de heffing uitgesteld tot 31. Oktober. Kwaadaardige tongen beweren dat hij dit doet om zijn partij te redden van de deelstaatverkiezingen in Nedersaksen, die begin oktober plaatsvinden. Daar zit zeker een kern van waarheid in, want Habeck had al moeten toegeven dat hij de heffing volledig heeft “verpest” en dat deze zonder vervanging zal worden opgeheven. Meer en meer rijst de vraag of het niet tijd is om het beheer van de energiecrisis te onttrekken aan de bevoegdheid van de “superminister” van economie en klimaatbescherming. Habeck kan het gewoon niet, en de kwesties van gas- en elektriciteitsvoorziening zijn te belangrijk om aan een dilettant over te laten. Door Jens Berger.

Toen Robert Habeck de gasheffing presenteerde op 28. Juli en noemde een prijscorridor van tussen de 1,5 en 5 cent per kWh voor de heffing, becommentarieerden de NachDenkSeiten deze cijfers kritisch:

“Het is dan ook een absoluut raadsel hoe Robert Habeck tot de conclusie komt dat de verliezen van de gasimporteurs die door de heffing worden verzekerd, beperkt kunnen blijven tot maximaal vijf cent per kilowattuur. Het bedrag zou ook aanzienlijk – zeer aanzienlijk – hoger kunnen uitvallen.”

Later werd het bedrag van de heffing vastgesteld op 2,42 cent – exclusief belastingen – zelfs in het onderste bereik van deze corridor. Op dit moment was het glashelder dat deze berekening niet zo kon werken.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: