Persconferentie van Poetin over Oekraïne, terrorisme, kunstmest en de energiecrisis in Europa

persconferentie-van-poetin-over-oekraine,-terrorisme,-kunstmest-en-de-energiecrisis-in-europa

20-09-22 12:04:00,

Vorige week gaf president Poetin een belangrijke persbriefing tijdens de bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization in Samarkand. Hij maakte verschillende cruciale punten bekend die niet door de westerse media zijn gemeld. Zo waarschuwde hij onder meer dat Rusland binnenkort zijn fluwelen handschoenen zou kunnen uittrekken in de oorlog in Oekraïne en dat slechts drie van de 120 schepen die Oekraïne in het kader van het voedselprogramma van de VN hebben verlaten, naar arme landen gingen.

Moonofalabama.org:

Vorige week is de Raad van Staatshoofden van de Sjanghai Samenwerkingsorganisatie bijeengekomen in Samarkand. De bijeenkomst was niet erg opmerkelijk. Het was business as usual. Iran wordt binnenkort lid van de organisatie en verschillende andere landen willen er associatieovereenkomsten mee sluiten.

Een belangrijke bijkomstigheid was een niet-gescripte persconferentie van president Vladimir Poetin van de Russische Federatie. Er is een video met Engelse ondertiteling en het Kremlin levert zoals gebruikelijk een Engelstalig transcript. Poetin maakte enkele belangrijke punten die niet in de “westerse” berichtgeving aan bod kwamen omdat ze in tegenspraak waren met de propagandastandpunten die de “westerse” media hebben ingenomen. Hieronder heb ik delen uitgesneden en enkele opmerkingen toegevoegd.

Over de SCO:

Vladimir Poetin: Het belangrijkste is altijd en overal economische ontwikkeling. En de SCO, de samenwerking met de SCO-landen, schept voorwaarden voor de ontwikkeling van de Russische economie, en dus ook voor de sociale sfeer en voor het oplossen van de taken in verband met de verbetering van de levensstandaard van onze burgers.

De Shanghai Cooperation Organisation omvat landen waarvan de bevolking, zoals vaak is gezegd, bijna of zelfs iets meer dan de helft van de mensheid omvat. Het gaat om 25 procent van het mondiale BBP. En het belangrijkste is dat de nationale economieën in de regio, die van de SCO-lidstaten, zich veel sneller ontwikkelen dan andere in de wereld.

De SCO-markten zijn de plaats waar de wereldwijde economische groei plaatsvindt. Maar het “westen” sluit zichzelf uit deze regio’s uit. Het “westerse” beleid staat vijandig tegenover veel van de grote SCO-leden. Dat beleid werpt barrières op die de “westerse” industrie belemmeren om van die groei te profiteren. Dit zijn zelfvernietigende maatregelen.

Er is een vraag over militaire aanvallen binnen Rusland. Poetin leek zich daar niet al te druk over te maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: