RubikonNews:ㅤHet eurodilemma

rubikonnews:ㅤhet-eurodilemma

20-09-22 03: 00: 00,

Om deze vragen te beantwoorden, moeten we eerst begrijpen waarom er renteverschillen, zogenaamde spreads, bestaan voor verschillende kredietnemers binnen afzonderlijke landen of valutagebieden. De rente is afhankelijk van de kwaliteit of de kredietwaardigheid van de kredietnemer. Hoe beter de kredietwaardigheid of kwaliteit van de kredietnemer, hoe lager de kans op wanbetaling voor de bank, en dus hoe lager de risicopremie en dus de rente die de kredietnemer moet betalen. Renteverschillen beheersen dus de kapitaalstromen. Slechte debiteuren met een lage kredietwaardigheid krijgen weinig en dure leningen. Hoge rentetarieven zijn bedoeld om slechte schuldenaars te ontmoedigen te veel te lenen. Ze hebben een belangrijke economische sturende functie.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: