The Saker:ㅤInleidende opmerkingen van minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov bij de opening van de tentoonstelling van archiefstukken over de 250e verjaardag van de hereniging van de volkeren van Rusland en Wit-Rusland

the-saker:ㅤinleidende-opmerkingen-van-minister-van-buitenlandse-zaken-sergey-lavrov-bij-de-opening-van-de-tentoonstelling-van-archiefstukken-over-de-250e-verjaardag-van-de-hereniging-van-de-volkeren-van-rusland-en-wit-rusland

20-09-22 05: 36: 00,

Dit jaar vieren Rusland en Wit-Rusland de 250e verjaardag van de hereniging van onze broederlijke volkeren. In de sovjetgeschiedschrijving wordt deze gebeurtenis aangeduid als de Eerste Verdeling van Polen in 1772 die plaatsvond tegen de achtergrond van onophoudelijke oorlogen in Europa.

Graaf Nikita Panin en vice-kanselier Prins Alexander Golitsyn voerden namens Rusland besprekingen. Zij bereikten een overeenkomst met de Pruisische gezant graaf Solms en de Oostenrijkse gezant prins Lobkowitz en ondertekenden de desbetreffende verdragen op 5 augustus in Sint-Petersburg 1772. De overeenkomst tussen de grote Europese mogendheden voorzag in een vreedzame overgang (zonder bloedvergieten) voor het grootste deel van de regio’s Vitebsk en Mogilev in het huidige Wit-Rusland (92,000 km² en een bevolking van 1,3 miljoen) die deel zouden gaan uitmaken van de Russische staat.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: