Viruswaarheid:ㅤEnergieprotest: hou vast aan oude termijnbedrag

viruswaarheid:ㅤenergieprotest:-hou-vast-aan-oude-termijnbedrag

20-09-22 06:00:00,

Dit artikel is op 17 september geplaatst in de online versie van De Andere Krant

“Binnenkort kunt u de energierekening niet meer betalen. Voelt u zich daar niet schuldig over. Het is niet uw schuld!”, staat op de site van Niet Onze Schuld. Het burgerinitiatief roept huishoudens die het termijnbedrag met vaak honderden euro’s hebben zien stijgen op, de sterk verhoogde energierekening niet te gaan betalen, maar vast te houden aan de oude maandelijkse aflossingsafspraak.

Pieter Stuurman, consultant, schrijver en columnist van De Andere Krant schreef vorige week in een column met de titel Niet onze schuld: “Wanneer mensen als gevolg van beleidsbeslissingen hun energierekening niet meer kunnen betalen, ontstaat er een oplopende administratieve schuld die niet hun morele schuld is. Zij zijn er niet aansprakelijk voor, om de doodsimpele reden dat zij het probleem niet zelf veroorzaakt hebben. Het is de schuld van degenen die het wel veroorzaakt hebben en die ook nog eens een prima mogelijkheid hebben het op te lossen. Mijn voorstel is dan ook dat we het oude termijnbedrag blijven betalen.”

Hij kreeg veel reacties op de column en besloot het niet alleen bij deze woorden te laten. Samen met communicatiestrateeg Koen Verhagen zette hij website Nietonzeschuld.nl op. Nu – zo vlak voor Prinsjesdag – lanceert het duo de actiebeweging officieel. De initiators roepen huishoudens op hun nieuwe,

 » Lees verder op Viruswaarheid

%d bloggers liken dit: