Wist u dat Oekraïense soldaten “Russische troepen verjagen en de noordelijke Donbass-as van Rusland doen instorten?”

wist-u-dat-oekraiense-soldaten-“russische-troepen-verjagen-en-de-noordelijke-donbass-as-van-rusland-doen-instorten?”

20-09-22 02:05:00,

Nee, dat wist ik niet. Maar gelukkig hebben we de gepensioneerde generaal Dave Petraeus om ons in te lichten. Hij schreef 10 dagen geleden het volgende:

  • Een succesvolle omsingeling van de Russische troepen die Izyum ontvluchten, zou resulteren in de vernietiging of gevangenneming van aanzienlijke Russische troepen en de problemen met de Russische mankracht en het moreel verergeren.
  • Het onvermogen van het Russische MvD om Russische mislukkingen in de oblast Kharkiv toe te geven en effectief informatievoorwaarden te stellen, doet de Russische informatieruimte instorten. Door het Kremlin gesponsorde tv-propagandisten gaven een breed scala aan verwarrende verklaringen voor de Oekraïense successen, variërend van rechtvaardigingen dat de Russische strijdkrachten tegen het hele Westblok vechten tot het bagatelliseren van het belang van de Russische grondcommunicatielijnen (GLOCS) in Kupyansk.
  • De aankondiging van de terugtrekking vervreemdde verder de Russische milblogger- en Russisch-nationalistische gemeenschappen die de grandioze visie van het Kremlin steunen om heel Oekraïne te veroveren. Russische milbloggers veroordeelden het Russische ministerie van Defensie omdat het zich gedeisd hield, voor zelfisolatie koos en het situationele bewustzijn in Rusland verstoorde.

Het blijkt dat Generaal Dave een voortijdig militair orgasme had. Het is waar dat de Russen zich terugtrokken uit Izyum, maar ze waren niet omsingeld. Poetin heeft nooit de “grandioze visie om heel Oekraïne te veroveren” geclaimd. Hij is heel duidelijk geweest – zoals tijdens de persconferentie deze week bij de SCO – dat Rusland de Donbas veilig zal stellen. Hoe zit het met het groeiende ongenoegen in Rusland over de SMO? Poetin geeft, afgaande op zijn recente persconferentie bij de Shanghai Cooperation Organization, geen moer om de gevoelens van “de Russische milblogger en Russische nationalistische gemeenschappen.” schrijft Larry Johnson.

Ik haal Petraeus niet aan omdat ik zijn vermeende militaire “genie” respecteer. Dat doe ik niet. Generaal Dave had op West Point de reputatie van een volmaakte sycofant (pluimstrijker). De andere cadetten zeiden dat hij met de dochter van de commandant zou trouwen om vooruit te komen. Raad eens? Dat deed hij ook. Ik haal Petraeus aan omdat zijn opvattingen emblematisch zijn voor het nationale veiligheidsapparaat in Washington, dat er alles aan doet om te liegen over de realiteit in Oekraïne. Wat de werkelijke situatie ter plaatse ook is, Oekraïne is aan de winnende hand, Rusland verliest en het is slechts een kwestie van tijd voordat Rusland implodeert.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: