De door Duitsland (en Europa) zelf veroorzaakte energiecrisis in de toekomst

de-door-duitsland-(en-europa)-zelf-veroorzaakte-energiecrisis-in-de-toekomst

21-09-22 10: 13: 00,

mises.org: Eind september 2021 was het Nord Stream 2-project na vele jaren van onzekerheid een feit. Op dit moment hoefden Duitsland en Rusland slechts een paar wettelijke hindernissen te overwinnen om de langverwachte en zeer controversiële aardgaspijpleiding te verzegelen. Dit zou een mijlpaal zijn geweest in de energiesamenwerking tussen beide landen. Helaas is de regionale orde snel en gewelddadig uit de hand gelopen en is Europa in een gevaarlijke toekomst van onzekerheid gestort.

In de eerste weken van de door Rusland afgedwongen oorlog in Oekraïne kwam Duitsland, net als de rest van Europa, in het nauw wat de energievoorziening betreft, doordat westerse sancties de routes en verbindingen in de gevestigde regionale energie- en financiële infrastructuur verstoorden. Zij is er niet in geslaagd om zich uit deze squeeze te bevrijden. In plaats daarvan heeft Duitsland de tijd voorbij zien gaan. Het Russische Gazprom heeft onlangs de gasstroom voor Nord Stream 1 verminderd tot 20 procent van de capaciteit.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: