De leugens die Big Food de consument vertelt om de vernietiging door industriële landbouw te verdoezelen

de-leugens-die-big-food-de-consument-vertelt-om-de-vernietiging-door-industriele-landbouw-te-verdoezelen

21-09-22 11: 00: 00,

childrenshealthdefense.org: Terwijl voedselsoevereiniteit en agro-ecologie steeds meer worden gezien als oplossingen voor het verlies aan biodiversiteit, de honger in de wereld en de klimaatcrisis, gebruiken voedsel- en agro-industriebedrijven misleidende of valse marketingclaims om het te doen voorkomen dat de producten die zij verkopen oplossingen bieden voor deze problemen.

Het wereldwijde voedselsysteem is beschadigd. Het is verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en is de belangrijkste oorzaak van de ineenstorting van de biodiversiteit in de wereld.

Ondertussen gaat één op de tien mensen in de wereld met honger naar bed, terwijl honderden miljoenen anderen lijden aan diabetes, obesitas, kanker en andere gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door ongezond voedsel.

Het wereldwijde voedselsysteem is zelfs een belangrijke factor in het ontstaan van nieuwe ziekten en pandemieën.

Sociale bewegingen en gemeenschappen hebben tientallen jaren geworsteld om alternatieven op te bouwen en in stand te houden.

Veel van deze bewegingen zien zichzelf als onderdeel van een wereldwijde beweging voor voedselsoevereiniteit,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: