NachDenkSeiten:ㅤEen economische oorlog is een economische oorlog – en de regering heeft hem ontketend

nachdenkseiten:ㅤeen-economische-oorlog-is-een-economische-oorlog-–-en-de-regering-heeft-hem-ontketend

21-09-22 09: 02: 00,

Een tegenwoordig veel voorkomende uitspraak is: “Het Westen voert geen economische oorlog tegen Rusland, maar Rusland voert een aanvalsoorlog tegen Oekraïne” Dit doet voorkomen alsof deze twee verklaringen elkaar uitsluiten – maar dat is niet het geval: westerse regeringen reageren momenteel op een “militaire” oorlog (in tegenstelling tot hun vroegere praktijken op het gebied van buitenlands beleid) met een radicale economische oorlog. Dit blijkt ook uit opschepperige verklaringen van de verantwoordelijken. Deze economische oorlog raakt niet aan de “echte” oorlog, maar veroorzaakt aanzienlijke schade in de rest van Europa en verzacht het lijden van de Oekraïners niet. In het belang van de Europese burgers moet deze irrationele actie dus onmiddellijk worden beëindigd door middel van gesprekken met Rusland. Een commentaar van Tobias Riegel.

Ook in reactie op een goede en opzienbarende toespraak van Sahra Wagenknecht is er momenteel discussie over de vraag of Wagenknechts uitspraak dat de regering “een ongekende economische oorlog heeft ontketend met onze belangrijkste energieleverancier” wel klopt (ongeveer hier). Het is duidelijk dat men kan zeggen: Ja, de bewering is waar. Oorlog en economische oorlog sluiten elkaar niet uit. Evenmin ontkent de verklaring van het bestaan van een economische oorlog de gevolgen van een echte oorlog of neemt zij een morele dekmantel aan. Wagenknechts verklaring wordt ook bevestigd door citaten van enkele van de belangrijkste actoren in de energiecrisis, die deels door de sancties zelf zijn gefabriceerd.

De “strengste sancties die de wereld ooit heeft gezien”

Zo heeft EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het huidige westerse sanctieregime zojuist op een bijna opschepperige manier omschreven als de “strengste sancties die de wereld ooit heeft gezien”. ” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: