De huidige oorlog en de onderwerping van de Europese volkeren

de-huidige-oorlog-en-de-onderwerping-van-de-europese-volkeren

22-09-22 10:01:00, Russische meervoudige raketwerpers in actie – het is onwaarschijnlijk dat het Kremlin zonder munitie komt te zitten. De aanhoudende internationale spanningen, conflicten en veranderingen in het mondiale scenario vormen het onweerlegbare bewijs van het verschuivende evenwicht in de internationale orde die de wereld doormaakt.

Men kan stellen dat er allang een nieuwe wereldoorlog is begonnen door de wil van de Verenigde Staten, als hegemoniale supermacht, om hun verloren leiderschap op het internationale toneel te behouden, schrijft Adriano Tilgher.

Men zou zich een dergelijke oorlog kunnen voorstellen als een nucleaire confrontatie tussen de grootmachten, terwijl vandaag de dag de uitwisseling van klappen met heel andere methoden plaatsvindt.

Tegenwoordig proberen de Verenigde Staten wanhopig hun leiderschap te behouden door destructieve acties, niet alleen tegen hun tegenstanders, maar ook tegen bondgenoten. Dit blijkt zowel uit de talrijke gewapende conflicten in de wereld die door de VS worden uitgelokt als uit de sancties die worden opgelegd aan landen die niet willen buigen voor de richtlijnen van Washington. Bovendien worden deze sancties opgelegd zonder de goedkeuring van internationale organisaties.

Washington trekt zich niets aan van de verwoestende gevolgen die deze sancties vaak voor de bevolking hebben, maar legt integendeel zijn dictaten op en voelt zich de scheidsrechter en politieagent van de wereld ten aanzien van degenen die zich niet aan zijn regels houden. Steeds meer landen verzetten zich echter tegen dit beleid en distantiëren zich van de besluiten van de VS en hun bondgenoten op basis van hun eigen nationale belangen, zoals blijkt uit de weigering van de meeste landen in de wereld om zich aan te sluiten bij de sancties tegen Rusland.

Geconfronteerd met de opkomst van nieuwe mogendheden, China, Rusland en India, proberen de VS met de chantage van sancties de landen te marginaliseren die weigeren zich aan hun regels te houden, maar tegen een muur aanlopen.

De machtselite in Washington wil ervoor zorgen dat de wereld voor altijd unipolair blijft. De monopolisten weten dat er niets beter is dan een monopolie dat voor altijd is veiliggesteld. Dankzij deze voorwaarde kunnen zij veel winst opstrijken, naar believen dollars drukken om hun consumptieniveau te financieren, hun oorlogen financieren en leven op de ruggen van anderen.

Hoewel de verklaarde strategie van het buitenlands beleid van de VS officieel alleen Rusland en China als tegenstanders noemt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: