NachDenkSeiten:ㅤ “Uit de neonazi-scene” – Een valse reportage van MDR en wat de behandeling ervan zegt over de staat van de publieke omroep

nachdenkseiten:ㅤ-“uit-de-neonazi-scene”-–-een-valse-reportage-van-mdr-en-wat-de-behandeling-ervan-zegt-over-de-staat-van-de-publieke-omroep

22-09-22 07: 00: 00,

Op 5 september vonden in Leipzig verschillende demonstraties plaats tegen de stijgende energie- en voedselprijzen en de daarmee gepaard gaande massale sociale onrust. De Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) berichtte hierover in een live-ticker en verspreidde in dit verband een aantoonbaar onjuist bericht. De manier waarop de omroep tot op heden met dit nepnieuws is omgegaan werpt een veelzeggend licht op de werkwijze en het zelfbeeld van deze ARD-tak. Door Florian Warweg

Dit artikel is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Play in new window | Download

Op maandag 5 september kondigde DIE LINKE (De Linke) haar demonstratie in Leipzig aan onder het motto “Hete Herfst tegen Sociale Kou”, en er waren nog zes andere rally’s, waaronder die van de “Vrije Saksen” en de AfD. Tientallen journalisten deden in verschillende formaten verslag van deze rally’s en protestmarsen, die werden aangekondigd als het begin van een “hete herfst”.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: