Nederland staat er weer mooi op in de internationale pers | commonsensetv.nl

nederland-staat-er-weer-mooi-op-in-de-internationale-pers-|-commonsensetv.nl

22-09-22 01:01:00,

Listen to this article Nederlandse D66-partij hekelt referenda in Oekraïense regio’s over toetreding tot Rusland In de bevrijde delen van de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja zullen binnenkort referenda worden gehouden onder inwoners over de vraag of hun regio zich bij Rusland moet aansluiten. Dat zal volgens Russische media tussen 23 en 27 september plaatsvinden.

De roep om een referendum in de regio’s neemt toe. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dinsdag dat het aan de regio’s zelf is om te beslissen of ze een referendum willen houden.

De Russische oud-president Dmitri Medvedev noemde het “essentieel” om een referendum te organiseren, zodat de regio’s zich bij Rusland kunnen aansluiten als ze dat willen.

vpn plus antivirusVPN PLÚS COMPLEET Anti Virus pakket op ongelimiteerde apparaten. €2,49 per maand! Meer wapens

De Nederlandse linkse D66 heeft furieus gereageerd op de plannen. “Rusland gaat referenda houden in de bezette gebieden van Oekraïne. Het enige antwoord hierop kan zijn om deze referenda ronduit af te wijzen, sancties aan te scherpen en meer wapens naar Oekraïne te sturen”, reageerde Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) boos.

Zijn woede werd met minachting ontvangen van andere politieke figuren. “Help mij eens. Referenda zijn democratische instrumenten. Democratie is toch wat we zelf altijd met geweld ventileren in verre landen omdat we het zo belangrijk vinden? En als die mensen voor bevrijding stemmen, moeten we dan vooral Rusland niet dankbaar zijn?” vroeg Patrick Savalle.

Journalist Joost Niemöller voegde er droogjes aan toe: “Referenda. Het antwoord van D66: wapens.

D66-lid en minister van Defensie Kajsa Ollongren.

Het vorige kabinet, waarin ook D66 zat, had referenda in Nederland afgedankt. Ze “brachten niet tot stand wat er van hen werd verwacht“, aldus het lesbische D66-lid en minister van Defensie Kajsa Ollongren.

(Note vert. Wat de seksuele voorkeur van Kajsa Ollongren ermee te maken heeft is mij in deze onduidelijk.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: