Oekraïense vluchtelingen eisen kaviaar en garnalen in Duitse voedselbanken

oekraiense-vluchtelingen-eisen-kaviaar-en-garnalen-in-duitse-voedselbanken

22-09-22 08:01:00,

De arrogante houding waarmee sommige Oekraïense vluchtelingen in Duitsland aankomen (of verwachten de vanzelfsprekende levensstijl van hun thuisland in hun gastland te kunnen voortzetten) blijkt uit bijna ongelooflijke ervaringen die medewerkers van Duitse hulporganisaties en voedselbanken melden. Onder “bestaanszekerheid” vallen hier blijkbaar ook luxe accessoires en exquise culinaire hoogstandjes – die de Duitse verzorgingsstaat tot grote teleurstelling van de betrokkenen niet kan bieden, schrijft Wochenblick.at.

In Saarland eisten twee perfect gemanicuurde en naar behoren geklede “behoeftige” vrouwen uit Kiev – volgens plaatselijke ooggetuigen – Argentijnse rundvleesfilet en champagne. Dat instellingen als Tafeln (Tafeltje dek je) oorspronkelijk bedoeld zijn voor behoeftige Duitsers, zodat zij geen honger hoeven te lijden, was een Oekraïense vrouw in Weimar blijkbaar niet bekend: de dame dacht blijkbaar dat ze met een delicatessenwinkel te maken had en legde de verbijsterde medewerker van de plaatselijke Tafeln een bestellijst voor met onder meer garnalen, rode en zwarte kaviaar, maar ook kaas, kwark en yoghurt.

Dit zijn zeker geen geïsoleerde gevallen, zoals MDR meldt: Een andere medewerker van Tafeln, die al door boze eisers met een krop sla is bekogeld, klaagt: “We worden hier bijna elke dag belaagd omdat iemand iets niet goed vindt.” Tafeln-manager Marco Modrow legt uit dat veel Oekraïners ontevreden zijn dat ze in de rij moeten staan om een identiteitskaart aan te vragen en vervolgens moeten wachten tot ze het eten eindelijk krijgen. Daarom zijn er altijd conflicten.

Met de SUV en briefjes van honderd euro naar de voedselbank

De Oekraïense gasten voelen zich notoir “slecht behandeld” – en daarmee wordt geen zogenaamde “discriminatie” bedoeld, maar trivialiteiten die niet passen bij de veeleisende “behoeftigen”: als een appel bijvoorbeeld een vlekje heeft of bijna over de houdbaarheidsdatum is, beginnen ze te klagen. De vluchtelingen, zogenaamd geschokt door de ellende van de oorlog, rijden vaak in een SUV naar de voedselbank en betalen de bijdrage van twee euro met briefjes van honderd euro. Dit aanmatigende gedrag veroorzaakt, zoals Modrow het formuleert, “al een zekere wrevel” bij zowel personeel als cliënten – vooral omdat de Oekraïense grote auto’s ook de parkeerplaatsen en de ingang blokkeren.

“Soms kom je er nauwelijks doorheen. Er zijn grote, dure auto’s en ze hebben allemaal Oekraïense nummerplaten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: