Redactionele aanbeveling: – Idioten ontdekken net dat deze oorlog gevaarlijk is: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix

redactionele-aanbeveling:-–-idioten-ontdekken-net-dat-deze-oorlog-gevaarlijk-is:-notes-from-the-edge-of-the-narrative-matrix

22-09-22 08: 16: 00,

Luister naar een lezing van dit artikel:

Iedereen die doet alsof het een nieuwe en ongekende verschrikking is wanneer Poetin het westen eraan herinnert dat Mutually Assured Destruction nog steeds geldt, geeft gewoon toe dat ze nooit begrepen hebben wat er op het spel staat in deze proxyoorlog en altijd dachten dat dit een of ander klote spelletje was.

“Oh mijn God, hij zegt dat hij misschien kernwapens gaat gebruiken!” Ja, dat gebeurt er als je een oorlog begint met een nucleair bewapende natie, eikel. Daarom ben je een idioot die schreeuwt tegen ons die oproepen tot de-escalatie en ontspanning. Verander hoe je bent. Stop met het aanmoedigen van dit krankzinnige spel van nucleaire kip en begin te roepen om de-escalatie.

Het is zo gek hoe mensen doen alsof de VS geen kernwapens zou gebruiken als reactie op precies dezelfde soort aanvallen waar Poetin voor waarschuwt. Zoals we allemaal weten is dit geen vreemde nieuwe dreiging die Vladimir Poetin heeft bedacht, toch? Begrijpen we dat dit precies de reden is waarom anti-oorlogsactivisten al jaren waarschuwen tegen deze confrontatie en oproepen tot ontspanning?

Dit zou niet als iets nieuws voor u moeten overkomen. Als het herhalen door Poetin van het aloude principe van wederzijdse vernietiging je doet denken dat er iets nieuws wordt gezegd, dan is dat omdat je niet hebt opgelet tijdens de geschiedenisles. Als je voorheen niet wist dat de dreiging van nucleaire vernietiging vanaf het begin in deze proxy oorlog was ingebakken, betekent dat alleen dat het tijd is om je steun voor deze proxy oorlog te heroverwegen.

Ja deze situatie is waanzinnig gevaarlijk. Nee dat komt niet door iets wat Poetin heeft gezegd.

Ze zeiden dat de NAVO uitbreiding geen escalatie zou zijn. Dat was zo.

Ze zeiden dat het geven van langeafstandswapens aan Oekraïne geen escalatie zou zijn. Dat was ook zo.

Nu beloven ze dat Poetin bluft. Vertrouw je ze? pic.twitter.com/GITpU5FQnJ

– Clint Ehrlich (@ClintEhrlich) September 21, 2022

Dit was altijd al het resultaat van het Amerikaanse beleid om voor miljarden dollars aan wapens naar Oekraïne te verschepen en vredesbesprekingen bij elke gelegenheid te ontmoedigen. Ik hoop dat ze blij zijn. https://t.co/zDNn8PTVm5

– Dave DeCamp (@DecampDave) September 21, 2022

Als je je afvraagt waarom we tegenwoordig meer oorlogspropaganda zien dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog, een groot deel daarvan is omdat er een enorme hoeveelheid psychologische manipulatie nodig is om de mensen de financiële ontberingen te laten accepteren die hen onvermijdelijk moeten overkomen als onderdeel van de economische oorlogsvoering van het rijk tegen Rusland. Alleen door onvoorstelbare hoeveelheden propaganda zouden mensen ermee instemmen dat hun bankrekeningen worden leeggehaald voor een Amerikaanse proxy-oorlog die hen op geen enkele manier ten goede komt en die hen aan een steeds groter risico van nucleaire vernietiging blootstelt.

Een echt vrije en liberale samenleving zou geen gebruik maken van propaganda, censuur en information ops om de manier waarop het publiek over een oorlog denkt te manipuleren, maar als je kritiek hebt op de manier waarop het westerse rijk precies die maatregelen gebruikt, krijg je een stel “liberalen” die het gebruik ervan verdedigen.

Iedereen die er nog steeds aan twijfelt dat Amerikaanse overheidsinstanties op agressieve wijze het online discours verstoren, heeft verpakkingsschuim in plaats van hersenen. https://t.co/i3voyySJJG

– Caitlin Johnstone (@caitoz) September 20, 2022

Facebook nam contact op met het Pentagon toen het zijn trollen betrapte die nepaccounts gebruikten, niet om ze te vertellen dat ze moesten stoppen, maar om ze te helpen hun spel te verbeteren. pic.twitter.com/ECrTkVmlkH

– Caitlin Johnstone (@caitoz) September 20, 2022

Vrij wild hoe het US State Department stopte met het publiceren van zijn jaarlijkse transparantieverslagen over de wapenhandel van de US overheid, net toen de US overheid miljarden dollars begon te steken in proxy oorlogsvoering campagnes.

Kijk hoe alle westerse rechtse rakkers die thuis de vrouwenrechten aan hun laars lappen, veranderen in een stel bh-verbrandende feministen over de vrouwenrechten in Iran.

Het feit dat de VS routinematig het grondgebied van andere landen met geweld in beslag neemt, legitimeert niet dat Rusland dat ook doet. Maar het betekent wel dat de VS de allerlaatste regering op aarde is die een dergelijke grief mag uiten, en het betekent wel dat de VS hun bek moeten houden. https://t.co/wH3G0tszaX

– Caitlin Johnstone (@caitoz) September 21, 2022

Een van de gekste dingen die vandaag de dag in de wereld gebeuren is de manier waarop wapenfabrikanten geld mogen pompen in corrupte denktanks die vervolgens direct invloed uitoefenen op het buitenlands beleid en de militaire begrotingsbeslissingen van de machtigste oorlogsmachine die ooit heeft bestaan.

Dat oorlogsprofiteurs succesvol en zeer effectief mogen lobbyen voor meer oorlog is moreel niet anders dan mensen op industriële schaal afslachten en hun organen verkopen; het enige verschil is de manier waarop het geld wordt verdiend. Als je mensen vermoordt en hun lichamen verkoopt, word je een monster genoemd, maar als je hetzelfde aantal mensen vermoordt voor dezelfde hoeveelheid geld via de winsten van de wapenindustrie in oorlogen die door de wapenindustrie worden gefinancierd, word je een ijverige werkverschaffer genoemd.

Dit kan doorgaan omdat het Amerikaanse imperium wordt gevoed door menselijk bloed. Het is een symbiotische relatie; noch de wapenindustrie, noch het imperium kan zonder oorlog, dus elke hoeveelheid corrupt gelobby voor moord en vernietiging wordt niet alleen getolereerd, maar warm onthaald.

Het blijkt onmogelijk om de wereld te verenigen onder één machtsstructuur zonder geweld en de dreiging daarvan. Het is dus logisch dat in een rijk waar er geen duidelijke scheiding is tussen bedrijf en staat, de oorlogsprofiteurs zich aan de staatsmacht vastknopen.

Toekomstige generaties, als er toekomstige generaties zijn, zullen nauwelijks kunnen geloven dat het ooit legaal was voor bedrijven die direct profiteren van oorlog en militarisme om zich in belangrijke invloedspunten te nestelen en te lobbyen – met succes – voor meer oorlog en militarisme.

Het hele Amerikaanse imperium zou instorten als Amerikaanse tieners niet onder economische druk werden gezet om te tekenen voor het doden van verarmde buitenlanders voor de aandeelhouders van Raytheon. https://t.co/0Q8yBPOcwD

– Caitlin Johnstone (@caitoz) September 20, 2022

Mensen negeren de politiek omdat ze (correct) waarnemen dat geen van de twee mainstream politieke facties in hun land om hen geeft, en omdat ze (incorrect) waarnemen dat die twee mainstream politieke facties het enige mogelijke kader voor politieke actie zijn.

Er is een enorme hoeveelheid perceptiemanagement aan te pas gekomen om mensen te laten geloven in de absurde waan dat de status quo politiek niet alleen kan worden gebruikt om de status quo te veranderen, maar dat het de enige manier is om de status quo te veranderen. Mensen stoppen met het negeren van politiek als ze leren dat er een hele betekenisvolle realiteit is onder die waan.

Dan wordt de apolitieke meerderheid politiek. Wanneer hun ogen opengaan voor het feit dat (A) de dingen naar de klote zijn, (B) het politieke systeem is opgetuigd om ervoor te zorgen dat ze naar de klote blijven, en (C) dat het politieke systeem irrelevant is omdat we veel meer zijn dan degenen die het besturen.

De Oekraïense regering en een voormalige secretaris-generaal van de NAVO hebben een voorstel opgesteld voor een “multi-decade” verbintenis tot NAVO proxy oorlogsvoering in Oekraïne.https://t.co/YSXs6NUrNF pic.twitter.com/AtlsRzQkA9

– Caitlin Johnstone (@caitoz) September 20, 2022

De mensheid die weer een stap zet in de richting van een wereldoorlog tussen nucleaire grootmachten is een goed moment om onze prioriteiten in het leven opnieuw te beoordelen. Waar we aan denken, waar we over praten, waar we ons over uitspreken, waar onze aandacht naar uitgaat, waar we onze politieke energie in steken, hoe we onze tijd op deze aarde doorbrengen, en met wie.

Iedereen die geïnteresseerd is in een oprechte relatie met de werkelijkheid moet serieus rekening houden met de mogelijkheid dat dit binnenkort allemaal voorbij kan zijn, en dat als richtsnoer gebruiken voor hoe hij zijn tijd en energie op deze planeet doorbrengt.

_____________________

Mijn werk wordt volledig ondersteund door lezers, dus als je dit stuk leuk vond, overweeg dan om het te delen, door me te volgen op Facebook, Twitter, Soundcloud of YouTube, koop een nummer van mijn maandelijkse zine, of gooi wat geld in mijn fooienpot op Ko-fi, Patreon of Paypal. Als je meer wilt lezen kun je mijn boeken kopen. De beste manier om er zeker van te zijn dat je de dingen ziet die ik publiceer is je in te schrijven op de mailinglijst voor op mijn website of op Substack, waardoor je een e-mail notificatie krijgt voor alles wat ik publiceer. Iedereen, racistische platforms uitgezonderd, heeft mijn toestemming om elk deel van dit werk (of iets anders dat ik heb geschreven) gratis te herpubliceren, te gebruiken of te vertalen op welke manier dan ook. Voor meer informatie over wie ik ben, waar ik sta, en wat ik probeer te doen met dit platform, klik hier. All works co-authored with my American husband Tim Foley.

Bitcoin donations:1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

Liked it? Take a second to support Caitlin Johnstone on Patreon!

%d bloggers liken dit: