Russische Doema-afgevaardigde Andrey Gurulyov dreigt Groot-Brittannië met nucleaire aanvallen

russische-doema-afgevaardigde-andrey-gurulyov-dreigt-groot-brittannie-met-nucleaire-aanvallen

22-09-22 01:01:00,

Britten moeten begrijpen dat Rusland woedend is over wat het ziet als westerse pogingen om het te ondermijnen door Oekraïne als proxy te gebruiken. Groot-Brittannië en de VS hebben de afgelopen zeven jaar miljarden uitgegeven aan de methodische opbouw van de Oekraïense strijdkrachten, tot het punt waarop ze in Europa de tweede plaats innemen na Rusland wat betreft mankracht en wapens, schrijft Thetruthseeker.co.uk.

De bedoeling was om de strijdkrachten van Oekraïne op te bouwen, zodat ze als proxy konden worden gebruikt om het tegen Rusland op te nemen en het land uiteindelijk te verzwakken.

Het Westen, en de VS in het bijzonder, heeft een lange geschiedenis in deze zin. Door de jaren heen steunden zij doodseskaders van El Salvador tot Nicaragua en islamitische militanten in Afghanistan tijdens de Sovjetbezetting en recentelijk in Syrië.

Moskou erkende dit en lanceerde daarom zijn speciale militaire operatie om de potentiële dreiging die Oekraïne vormde voor te zijn.

Westerse lezers moeten begrijpen dat hun politieke leiders hebben bijgedragen aan het ontstaan van de oorlog in Oekraïne. Door de Oekraïense strijdkrachten uitgebreid te bewapenen, te trainen en uit te rusten, met de bedoeling ze als proxy tegen Rusland te gebruiken, hebben ze hen effectief klaargestoomd voor de preventieve aanval van Rusland.

Groot-Brittannië speelde hierin een belangrijke maar heimelijke rol, net als toen het in het geheim militanten in Syrië steunde. Rusland keek toe hoe hetzelfde proces zich aan zijn grens in Oekraïne voltrok, toen Groot-Brittannië en de VS heimelijk de Oekraïense strijdkrachten voorbereidden op de aanval op Rusland.

Nog kwalijker is het feit dat dit alles niet gebeurde met goedkeuring van de kiezers in de VS of Groot-Brittannië.

Daarom is Rusland boos over een onnodige oorlog en zijn de waarschuwingen van Moskou geen loze dreigementen. Het erkent dat het probleem niet in Oekraïne als zodanig ligt, maar in Londen, Washington en Tel Aviv.

Het is Rusland ernst en de westerse politici moeten de signalen uit Moskou ter harte nemen. Doen ze dat niet, dan stevenen we af op een veel groter en mogelijk catastrofaal conflict.

Uiteraard heeft niemand in Groot-Brittannië of Amerika hiervoor gestemd, maar als er een groot conflict uitbreekt, moeten wij onze leiders ter verantwoording roepen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: