Servische president waarschuwt voor “groot wereldconflict” binnen twee maanden

servische-president-waarschuwt-voor-“groot-wereldconflict”-binnen-twee-maanden

22-09-22 11:01:00,

De president van Servië heeft gewaarschuwd dat de planeet een “groot wereldconflict” tegemoet gaat dat binnen de komende twee maanden zou kunnen plaatsvinden, schrijft Newswars.com.

Aleksandar Vucic maakte de alarmerende opmerkingen tijdens de eerste dag van de zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York, schrijft

“Je ziet een crisis in elk deel van de wereld”, zei Vucic tegen de Servische staatsomroep RTS.

“Ik denk dat realistische voorspellingen nog donkerder moeten zijn,” voegde hij eraan toe. “Onze positie is nog slechter, aangezien de VN is verzwakt en de grootmachten de afgelopen decennia de VN-orde hebben overgenomen en praktisch vernietigd.”

De Servische leider waarschuwde dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een veel dodelijker fase is ingegaan.

“Ik ga ervan uit dat we de fase van de speciale militaire operatie verlaten en een groot gewapend conflict naderen, en nu wordt de vraag waar de grens ligt, en of we na een bepaalde tijd – misschien een maand of twee, zelfs – een groot wereldconflict zullen aangaan dat we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gezien,” zei hij.

De opmerkingen van Vucic werden gemaakt op dezelfde dag dat de Russische president Vladimir Poetin opdracht gaf tot een onmiddellijke “gedeeltelijke mobilisatie” van 300.000 soldaten.

In een publieke toespraak tot de natie waarschuwde Poetin dat hij niet bluft en dat hij bereid is “alle middelen die ons ter beschikking staan” te gebruiken om de territoriale integriteit van Moskou te beschermen.

“Nu hebben ze (het Westen) het over nucleaire chantage,” zei Poetin.

“De kerncentrale van Zaporizjia werd beschoten en ook enkele hoge posities – vertegenwoordigers van NAVO-landen – zeggen dat het mogelijk en toegestaan is om kernwapens tegen Rusland te gebruiken,” voegde hij eraan toe.

Poetin verklaarde onheilspellend dat de westerse mogendheden “eraan herinnerd moeten worden dat ons land ook verschillende vernietigingswapens heeft, en dat ze wat bepaalde onderdelen betreft zelfs moderner zijn dan die van de NAVO”.

Zoals wij vorige maand al aangaven, bleek uit een studie van de Rutgers University dat een kernoorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland binnen twee jaar twee derde van de planeet zou doen verhongeren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: