VS: Geen hulp met gas en olie voor Europa

vs:-geen-hulp-met-gas-en-olie-voor-europa

22-09-22 07:01:00, © Galya Malanchuk, via Wikimedia Commons (CC-BY-4.0) – Amerikaanse oliewinning volstaat niet om Europa te helpen De VS zullen deze winter geen redding bieden aan het steeds meer in energie verarmende Europa, zeggen de bazen van Amerika’s grootste energiebedrijf.

Volgens de EU-bazen zijn de VS de partner van de EU en kunnen zij de lidstaten van de globalistische unie bijstaan en de energie uit Rusland vervangen die de EU-landen hebben weggesanctioneerd.

De EU-landen zijn al in toenemende mate afhankelijk geworden van de Amerikaanse energie-export en de EU-leiders hebben verklaard dat zij tegen de winter de import van gas en olie uit de VS zullen verhogen.

Maar dat zal niet gebeuren, schrijft de Financial Times, die Wil VanLoh citeert. baas van de Amerikaanse energiegigant Quantum Energy Partners.

“Er komt geen reddingsoperatie Geen olie, geen gas,” vertelt VanLoh aan de FT.

Volgens VanLoh produceren de VS al energie op hun maximale capaciteit, gebaseerd op de beperkingen die de regering van Joe Biden aan de energiesector heeft opgelegd. Een verhoging van de productie is dus niet mogelijk.

“Het is niet zo dat de VS veel meer [olie en gas] kan oppompen. Onze productie is wat ze is,” zegt VanLoh.

Onlangs werd de vitale North Stream 1-gasleiding, die tussen Rusland en Duitsland loopt, “voor onbepaalde tijd” stilgelegd. De aankondiging kwam nadat de laatste werkende gasturbine van de pijpleiding moest worden stilgelegd als gevolg van westerse sancties, aldus het Russische Gazprom.

In december wordt een door de EU zelf opgelegd verbod op de invoer van Russische ruwe olie van kracht en begin volgend jaar een verbod op de invoer van Russische aardolieproducten. Op het moment van schrijven hebben de zogenaamde leiders van de EU-landen nog geen echte oplossing bedacht om de Russische energie te vervangen.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen – in de vicieuze cirkel van zelfvernietiging

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: