Was het het echt waard?

was-het-het-echt-waard?

22-09-06: 25: 00,

Oekraïne heeft naar schatting al meer dan 100.000 soldaten verloren, vele burgers zijn gedood, miljoenen mensen zijn op de vlucht en de economie van Europa wordt verwoest. Waar ging het in eerste instantie om en was het echt de moeite waard?

Veel mensen vergeten door de huidige ontwikkelingen waar het Oekraïne-conflict in eerste instantie om draaide. Het Westen had al het lijden kunnen voorkomen. Maar het wilde niet. Daarom wil ik mensen eraan herinneren waar het oorspronkelijk om ging en iedereen die Rusland vervloekt vragen of het echt de moeite waard was.

De bedreiging voor Rusland

Rusland heeft sinds het einde van de Sovjet-Unie maar één belang in Oekraïne: Het wilde dat Oekraïne een neutraal land zou worden, een soort brug tussen Oost en West. Dit gold des te meer na de uitbreiding van de NAVO naar het oosten. Rusland had Oekraïne ook graag als een “pro-Russisch” land gezien, maar dat was nooit dwingend.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: