Wat hoop

wat-hoop

22-09-07: 41: 00,

Het voordeel van slimheid is
dat men dom kan spelen.
Het tegenovergestelde is al moeilijker.
Kurt Tucholsky

Beste lezers

Recent nieuws verspreidt enige hoop; hoop dat een of andere instelling van de moderne rechtsstaat misschien nog enigszins intact is. Zo verwierpen de kiezers van het Vorstendom Liechtenstein afgelopen zondag de zogenaamde 2-G wet (we meldden) – met ongeveer 53 procent van de stemmen tegen, nipt maar toch.

De stemming kan gezien worden als een succes voor de jonge partij “Mensch im Mittelpunkt” en haar referendum. Het is veelzeggend dat deze impuls niet kwam van de gevestigde politieke krachten binnen het parlementaire stelsel.

Enerzijds is de uitslag van de stemming een belangrijk signaal. Het is een nee tegen een geplande wet waarmee de regering van Liechtenstein feitelijke discriminatie van brede lagen van de bevolking wilde legaliseren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: