“We hebben de mensen een leugen verkocht”

“we-hebben-de-mensen-een-leugen-verkocht”

22-09-22 12: 00: 00,

Uber staat uitsluitend in het rood, maar het ride-hailing bedrijf heeft lange tijd bekende geldschieters genoten van Google tot BlackRock. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook voet aan de grond gekregen in Duitsland en een grote “taxi-revival” op gang gebracht. Regels en rechterlijke uitspraken worden creatief geïnterpreteerd, terwijl autoriteiten en toonaangevende media hun controlefunctie niet of nauwelijks vervullen. Waarom mag Uber zo te werk gaan?

RUMEN MILKOW, 22. September 2022, 0 reacties, PDF

Uber is een beursgenoteerd Amerikaans bemiddelingsbedrijf met hoofdkantoor in San Francisco en een Europees hoofdkantoor in Amsterdam dat wereldwijd online bemiddelingsdiensten aanbiedt, voornamelijk voor personenvervoer. Tot de investeerders van Uber behoren talrijke grote financiële ondernemingen zoals The Vanguard Group, Morgan Stanley en Blackrock, alsook Google, PayPal en Toyota.

In juli van dit jaar lekte klokkenluider Mark McGann meer dan 120.000 vertrouwelijke Uber-documenten van 2013 tot 2017 naar de Britse Guardian,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: