Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregen

ze-wilden-oorlog,-die-hebben-ze-nu-ook-gekregen

22-09-22 09:01:00,

Na veel speculatie weten we nu dus dat het Kremlin heeft besloten ongeveer 300.000 soldaten te mobiliseren op een totaal mobilisatiepotentieel van 25.000.000 soldaten. Dat is iets meer dan 1% van het mobilisatiepotentieel van Rusland. Het gaat alleen om de soldaten die officieel de status van “reserve” hebben en die allemaal een speciale opleiding moeten volgen voordat zij naar Oekraïne worden gestuurd, schrijft Andrei.

Enkele opmerkingen over dit besluit:

  • Het zal Rusland enkele maanden kosten om deze troepen te verzamelen en om te scholen (opfriscursussen) en zij zullen niet onmiddellijk beschikbaar zijn om de regio’s Lugansk, Donetsk, Zaporozhie en Kherson te beschermen tijdens het komende referendum over de vraag of zij zich al dan niet bij Rusland willen aansluiten. Het 3e vrijwillige legerkorps is al ingezet in het zuiden en zou hierbij een grote rol kunnen spelen.
  • Poetin en Shoigu gaven verschillende redenen voor dit besluit, waaronder de zeer lange contactlijn, de directe betrokkenheid van NAVO-personeel dat nu het Ukronazi-regime in Kiev leidt en de dreigementen van het Westen om Rusland te ontmantelen.
  • Shoigu gaf aan dat de UAF ongeveer 50% van zijn personeel heeft verloren (meer dan 100.000 soldaten op een totaal potentieel van ongeveer 200.000). Hij voegde er ook aan toe dat het merendeel van de Oekraïense wapensystemen, die van Sovjet-oorsprong waren, grotendeels is vernietigd. Het aantal Russische gesneuvelden ligt net onder de 6.000 soldaten.
  • Shoigu stelde ook duidelijk dat “wij niet zozeer vechten tegen Oekraïne, maar tegen de NAVO plus het verenigde (collectieve) Westen”.
  • Shoigu zei ook dat alle satellietcapaciteiten van de NAVO (70 militaire en 200+ civiele satellieten) nu tegen Rusland worden gebruikt.
  • Tot slot voegde Shoigu eraan toe dat NAVO-wapens met hoge precisie door NAVO-commandanten doelbewust worden gebruikt om burgers te terroriseren.

Met andere woorden, Rusland bereidt zich voor op een escalatie van deze oorlog in de komende maanden. In feite breidt het zijn strijdkrachten uit tot een niveau dat een grote NAVO-escalatie in Oekraïne (en elders, want niet alle gemobiliseerde strijdkrachten hoeven gevechtseenheden te zijn; het inzetten van meer C4ISR-capaciteiten, logistieke/bevoorradingskrachten of eenheden voor civiele zaken en terrorismebestrijding zou ook zinvol zijn) aankan.

Het andere grote nieuws van de dag is natuurlijk dat Rusland de uitslag van de referenda in de vier bovengenoemde regio’s zal steunen en aanvaarden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: