De anti-Russische propaganda campagne gaat in de hoogst versnelling

de-anti-russische-propaganda-campagne-gaat-in-de-hoogst-versnelling

23-09-22 12:01:00,

Als Vladimir Poetin verwachtte dat de westerse propagandacampagne zou verslappen na zijn toespraak deze week waarin hij aankondigde dat Rusland bereid is vier Oekraïense oblasten als nieuwe republieken in Rusland te aanvaarden en een gedeeltelijke militaire mobilisatie gelastte, dan is hij vandaag erg teleurgesteld. Er is een stroom van berichten die beweren dat de Russische aandelenmarkt instort en dat Russische mannen in de militaire leeftijd massaal het land ontvluchten, schrijft Larry Johnson.

In werkelijkheid zijn de reacties in Rusland eerder positief dan negatief. Zijn er protesten? Ja. Dat is grappig. Ik dacht dat het Rusland van Poetin de reïncarnatie was van de slechte Sovjet-Unie en dat iedereen die protesteerde naar de Goelag zou worden gebracht. Er zijn een paar arrestaties verricht, maar de protesten zijn niet neergeslagen.

Westerse bronnen verspreiden op sociale media video’s van rijen auto’s die Rusland proberen te verlaten en rijen jonge mannen op de luchthavens op zoek naar een veilige haven in het buitenland. Is het waar? Nou, er zijn andere video’s van rijen die zich vormen voor militaire rekruteringskantoren in Rusland.

Laten we eens kijken naar de economische gegevens. Denk aan de bewering dat de Russische economie instort:

Is dat waar? Niet echt. Als we deze logica volgen, betekent de daling van de Amerikaanse aandelenmarkt met 20% sinds november 2021 dan het einde van Amerika? Hier zijn de feiten over de Russische aandelenmarkt:

De op roebels gebaseerde MOEX Russia index sloot donderdag 2,8% hoger op 2.190 en veerde licht op na een duikeling van 12,3% in de afgelopen twee sessies, toen beleggers bedrijfsnieuws volgden tegen de achtergrond van een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne en nieuwe bedreigingen aan het adres van het Westen. Deze week beval president Poetin de eerste militaire mobilisatie van het land sinds de Tweede Wereldoorlog en benadrukte hij de bereidheid van Rusland om zijn kernwapenarsenaal in te zetten, nadat hij plannen had aangekondigd om vier Oekraïense gebieden formeel te annexeren via referenda die dit weekend zullen plaatsvinden. De annexatie wordt door velen gezien als een serieus escalatiemiddel, waardoor het Kremlin de recente tegenaanval van Oekraïne kan beschouwen als een aanval op Russisch grondgebied met westerse wapens. In het bedrijfsleven stegen de Gazprom-aandelen met 8% nadat het bestuur een interim-dividend van 51 roebel per aandeel aankondigde voor de recordwinst in de eerste helft van 2022.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: