Geconditioneerd voor oorlog met Rusland

geconditioneerd-voor-oorlog-met-rusland

23-09-22 05:18:00,

Dankzij de establishment-media zullen de tovenaarsleerlingen die president Joe Biden adviseren – ik doel op minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, nationaal veiligheidsadviseur Jacob Sullivan en China-specialist Kurt Campbell – geen moeite hebben om de mensen warm te maken voor de grootste oorlog in 77 jaar, te beginnen in Oekraïne en misschien uit te breiden naar China. En, schokkend genoeg, onder valse voorwendselen, schrijft Ray McGovern.

De meeste mensen zijn zich niet bewust van het feit dat de westerse media eigendom zijn van en beheerd worden door dezelfde bedrijven die enorme winsten maken door kleine oorlogen aan te wakkeren en vervolgens de nodige wapens te verkopen.

Bedrijfsleiders en elites met een Ivy-diploma, opgeleid om te geloven in het “exceptionalisme” van de VS, vinden het geld en de glans te lucratief om helder te kunnen denken. Zij misleiden zichzelf door te denken dat (a) de VS geen oorlog kan verliezen; (b) escalatie kan worden gekalibreerd en een bredere oorlog kan worden beperkt tot Europa; en (c) van China kan worden verwacht dat het gewoon aan de zijlijn blijft staan. De instelling, bewust of onbewust, “Geen zorgen. En in elk geval zijn het geld en de glans het risico waard.”

De media weten ook dat ze altijd doorgewinterde Russofoben tevoorschijn kunnen halen om bijvoorbeeld “uit te leggen” waarom de Russen “bijna genetisch gedreven” zijn om kwaad te doen (James Clapper, voormalig directeur van de nationale inlichtingendienst en nu ingehuurde geleerde op CNN); of Fiona Hill (voormalig nationaal inlichtingenofficier voor Rusland), die volhoudt dat “Poetin de Verenigde Staten uit Europa wil verdrijven.” … Zoals hij het zou kunnen uitdrukken: “Vaarwel, Amerika. Laat de deur je niet raken als je vertrekt”.

Bij gebrek aan een wonderbaarlijke verschijning van heldere koppen met een minder benepen houding ten aanzien van de kernbelangen van Rusland in Oekraïne en China in Taiwan, zullen historici die de oorlog die nu voor onze deur staat overleven, deze beschrijven als het resultaat van overmoed en domheid die op hol is geslagen. Objectieve historici zullen misschien zelfs opmerken dat een van hun collega’s – professor John Mearsheimer – het vanaf het begin bij het rechte eind had, toen hij in het herfstnummer 2014 van Foreign Affairs uitlegde “Why the Ukraine Crisis is the West’s Fault.”

Historicus Barbara Tuchman ging in op het soort situatie waarmee de wereld in Oekraïne wordt geconfronteerd in haar boek “The March of Folly: From Troy to Vietnam.” (Als ze had geleefd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: