Kaag & co naar het Oostfront, of het vrije woord versus geaccepteerde leugens | commonsensetv.nl

kaag-&-co-naar-het-oostfront,-of-het-vrije-woord-versus-geaccepteerde-leugens-|-commonsensetv.nl

23-09-22 08:27:00,

Listen to this article Kaag & co naar het Oostfront, of het vrije woord versus geaccepteerde leugens

Eén van de vele aspecten van een goed werkende democratie is het vrije woord, terwijl liegen door bewindslieden democratisch gezien een politieke doodzonde is.

Toen Baudet de elitaire universiteit St Antony’s College in Oxford “spy college” noemde, waar 66 minister Sigrid Kaag studeerde, suggereerde hij wellicht iets. Maar Kamerleden móeten bewindslieden controleren en mógen diezelfde personen natrekken. Het onderwijsinstituut staat internationaal bekend als een plek waar diverse geheime diensten, waaronder de Britse MI6, studenten rekruteerden. Spionnen dus en Kaag studeerde daar. Tot zover Baudets waarheid.

Het kabinet vond dit voldoende om als één vrouw de vergaderzaal te verlaten, wat nou juist wél behoorlijk onbeschoft is. Het Tweede Kamergebouw zou de plek van de democratie (voor zover nog aanwezig) moeten zijn en van het vrije woord, waar het kabinet als gast wordt uitgenodigd om verantwoording af te leggen. Maar vanwaar Kaags selectieve verontwaardiging? Mocht Wilders minister jongetje Jetten zonder kabinetsaftocht een klimaatpsychopaat noemen?

Waar sprintte Kaag naartoe toen partijgenoot Paternotte Wilders een pyromaan en de bedrijfspoedel van Poetin noemde? De voorzitter ( partijgenoot ván en partijpolitiek benoemd dóór diezelfde Kaag) gaat over de orde en de procedures. Dat ze dit niet -en zeker niet onpartijdig- kan is reeds menigeen opgevallen.

Maar als de opmerking van Baudet alle perken te buiten zou gaan, hoe kwalificeren onze nationale hopman Rutte en akela Kaag dan de uitspraak van Marks partijgenoot en minister van Justitie betreffende Van Haga (BVNL) en het FvD? Zij, met een Turkse achtergrond, zette beide politieke groeperingen weg met de toevoeging “onwelriekende reuzel”, of vertaald: stinkend varkensvet. Ik vermeld heel bewust dat ze van Turkse afkomst is, niet om te discrimineren, maar om aan te geven dat in haar cultuur en in die van haar joodse man een varken wellicht het meest onreine dier is dat ze kennen.

Hiermee geconfronteerd bagatelliseerde Rutte (premier van alle Nederlanders, toch?) deze opmerking door het humor te noemen.

Hiermee wil ik aangeven dat er met 2 maten wordt gemeten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: