Machtsbasis sanctiepartijen brokkelt snel af | commonsensetv.nl

machtsbasis-sanctiepartijen-brokkelt-snel-af-|-commonsensetv.nl

23-09-22 12:35:00,

Listen to this article Rechtse Tsjechische kiezers in opmars In Tsjechië verliest het establishment terrein, terwijl rechts en populisten in opkomst zijn.

PRAAG
Een paar dagen voor de Tsjechische Senaat en de lokale verkiezingen wordt ook in een ander EU-land een Europese trend bevestigd: de machtsbasis van de gevestigde sanctiepartijen brokkelt snel af en de krachten die kritisch staan tegenover de EU zijn sterker geworden.

Een actuele opiniepeiling van het bureau STEM heeft de cijfers onthuld: de populistische ANO-partij van voormalig premier Babiš staat momenteel met 30 procent voor bij de parlementsverkiezingen, gevolgd door de eurosceptische “Vrijheid en Directe Democratie” met 14,3 procent. “De Partij voor Vrijheid en Directe Democratie wint terrein in het licht van verhitte sentimenten en onzekere vooruitzichten dankzij haar langdurige anti-establishment basis,” merkte STEM op.

emf cardGeen 30 maar 90 GRATIS proberen via CommonSenseTV! Niet goed? Geld terug! Het werkt!

 

Beide partijen worden gezien als kritisch over de EU, vooral met betrekking tot de huidige energiecrisis, met nationalistische en populistische retoriek. Ze eisen lagere woon- en energiekosten.

Verkiezingen Zweden: Adembenemende overwinning rechtse oppositie Jimmie Akesson Historische verkiezingen! Allereerste keer rechts nationalistische partij in coalitie De rechtse oppositie van Zweden heeft een meerderheid behaald in het parlement van het land. Bijna alle stemmen zijn geteld. De huidige Zweedse Premier heeft inmiddels haar ontslag ingediend nadat de voorlopige verkiezingsresultaten een historische overwinning lieten zien voor de zelfbenoemde “rechtse populistische coalitie” die bestaat

De momenteel regerende conservatieve Democratische Burgerpartij krijgt daarentegen slechts 14,2 procent. Hun coalitiepartner, de Pirates, haalde 9,4 procent. Alle andere partijen in de huidige coalitieregering van vijf partijen zouden de drempel van vijf procent om het Tsjechische parlement binnen te treden nauwelijks halen.

De opiniepeiling van Agency STEM voor CNN Prime News is zondag gepubliceerd. Deze is begin september uitgevoerd. Bron

Giorgia Meloni God Vaderland Familie Giorgia Meloni: ‘Het is absurd om kruisbeelden uit klaslokalen te verwijderen, terwijl de islam buurten heeft overgenomen’ “Vaderland is fundamenteel,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: