Meerdere doden bij Oekraïense beschieting op markt in Donetsk

meerdere-doden-bij-oekraiense-beschieting-op-markt-in-donetsk

23-09-22 09:01:00,

Artilleriegranaten die donderdag door de Oekraïense strijdkrachten op Donetsk zijn afgevuurd, zijn neergekomen in de buurt van de voornaamste markt van de stad, heeft burgemeester Alexey Kulemzin gemeld, schrijft RT.

Bij de aanval zijn ten minste zes mensen gedood en zes anderen gewond geraakt, aldus de burgemeester. Een van de gewonde slachtoffers werd geïdentificeerd als een tiener.

De verdediging van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) heeft beelden vrijgegeven van hetgeen de nasleep was van de Oekraïense aanval. Daarop was een zwaar beschadigde bus in een straat te zien en wat leek op een dode man in burgerkleding die ernaast in een plas bloed lag. Er zijn meer burgerslachtoffers te zien op andere video’s die ter plaatse zijn gemaakt.

Eerder op de dag maakte het hoofd van het bestuur van Melitopol, een door Rusland gecontroleerde stad in de Oekraïense regio Zaporozhye, melding van een. De explosie verwondde zes mensen maar eiste geen levens, zei de ambtenaar.

De DPR-autoriteiten maken regelmatig melding van artillerieaanvallen door Oekraïense troepen op verschillende delen van Donetsk.

Eerder deze week kondigden het DPR en mede-Donbass-republiek Lugansk, evenals delen van Oekraïne die voornamelijk door Rusland worden gecontroleerd, de regio’s Kherson en Zaporozhye, aan dat ze van plan zijn te stemmen over de vraag of ze een verzoek tot aansluiting bij Rusland moeten indienen.

Kiev verwierp de geplande referenda en dreigde elke deelnemer met strafrechtelijke vervolging. Andrej Jermak, de stafchef van president Vladimir Zelensky, reageerde op het nieuws met een waarschuwing dat “Oekraïne de Russische kwestie zal oplossen” en voegde eraan toe dat dit “alleen met geweld” kon gebeuren.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een “rode lijn” in onschuldig bloed: Amerikaanse M777 houwitser slacht burgers af in Donetsk

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: