NachDenkSeiten:ㅤ “Ik was een vervolgde van het naziregime”

nachdenkseiten:ㅤ-“ik-was-een-vervolgde-van-het-naziregime”

23-09-22: 00,

Konrad Adenauer’s verhalen over zijn opkomst tot 1945. “Ik was een vervolgde van het naziregime” – met dit verhaal begon Konrad Adenauer zijn opmars als voorzitter van de pas opgerichte CDU en vervolgens als bondskanselier. Dit is ook hoe de door de staat gesubsidieerde Konrad Adenauer Stichting het vandaag de dag verspreidt. Maar de vroege Mussolini fan ontving een groot pensioen van het Nazi regime, van 1933 tot 1945, kon zijn inkomen uit een dozijn raden van commissarissen (Deutsche Bank, Lufthansa, RWE, Rheinbraun ..), kon een groot stuk grond kopen in Rhöndorf en een wooncomplex laten bouwen met grote kamers, bibliotheek, terras, ook weer met een grote wijnkelder en met een nog veel grotere tuin, had buitenlandse valuta voor vakanties in Zwitserland, werd door Goebbels beschermd tegen kritische publicaties, ging om met industriëlen en bankiers, wees elk verzoek om verzet af – van links tot rechts. Door Werner Rügemer.

Na 1945 werd hij onmiddellijk lid van de Vereniging van Vervolgden van het Naziregime Bund der Antifaschisten (VVN),

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: