NachDenkSeiten:ㅤIs er überhaupt een kans op een fundamentele politieke verandering? Ja

nachdenkseiten:ㅤis-er-uberhaupt-een-kans-op-een-fundamentele-politieke-verandering?-ja

23-09-22 12: 26: 00,

Om deze vraag te beantwoorden, moet ik putten uit 50-jaren ervaring. Op 21. In september 1972 kreeg de toenmalige SPD-leiding van het in opdracht van Infratest werkende peilingsinstituut te horen dat de laatste peiling 51 % voor de Unie had gemeten. Dit was ongeveer 8 weken voor de volgende Bondsdagverkiezingen, die gepland waren voor 19. November. Een absolute meerderheid voor de CDU/CSU zou het einde hebben betekend van het hervormings- en ontspanningsbeleid dat 3 jaar eerder was ingezet. Het resultaat van de Bondsdagverkiezingen was echter heel anders: 44,9 % voor de Unie, 45,8 % voor het EPD. Er waren verschillende redenen voor deze ommekeer, maar de doorslaggevende was volgens mij de mobilisatie van honderdduizenden en de daarmee gepaard gaande opbouw van een “tegenpubliek”. Dit is wat nu weer nodig zou zijn om een einde te maken aan de politieke waanzin die nu heerst. Albrecht Müller.

De mobilisatie die toen plaatsvond, bleek niet alleen uit de omslag in partijpolitieke voorkeur.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: